Hlavní obsah

Rada v ráži: Musíte si počkat, až skončím. Až tady místo mě budou sedět trenéři v kravatě!

Praha

Byl v ráži, jako obvykle. Jablonec pod trenérem Petrem Radou nenudí, předvádí výborný fotbal. Který navíc nese výsledky. Ve středu porazili Severočeši Spartu, v sobotním duelu 27. kola sahali po výhře v Plzni (1:1). Nenudí ani samotný kouč, který po utkání v Doosan Aréně upřímně odpovídal na dotazy novinářů při videokonferenci. „Jestli někdo říká, že nám proti Spartě pomohl špatný terén, je na velkém omylu. V Plzni byl kulečník, a jak jsme hráli," prohlásil Rada například.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Petr Rada a David Limberský z Plzně.

Článek

Berete bod z Plzně?

Především chci říct, že šlo o nadprůměrný ligový zápas. Oba týmy daly nádherné góly, měly další šance. Považanec měl na noze v závěru vítězný gól, tohle měl dát.

Sráží vás koncovka?

Přijde mi, že to chceme hrát až do kuchyně. Nadějné situace, které jsme měli, jsme řešili složitě. Málo jsme se tlačili do střelby. Ale bod jsme si minimálně zasloužili. A ještě chci říct jednu věc.

Povídejte.

Mrzí mě, jaké hlasy šly po našem vítězství se Spartou. Prý pro  nás hrál špatný terén, který v Jablonci je. Novinářům chci říct, že jestli začnou říkat, že technické Spartě trávník nevyhovoval, že byl rozbitý, tak tvrdím, že je to nesmysl. V Plzni byl kulečník, hrálo se nám skvěle. Máme dobré fotbalisty, kteří umí.

Z duelů se Spartou a v Plzni jste získali čtyři body. Jste spokojený?

Šli jsme do těchto zápasů s tím, že se chceme soupeřům vyrovnat. Hráčům jsem říkal, ať nemají strach. Se Spartou se nedal hrát kombinační fotbal vinou trávníku, v Plzni byl nádherný, k vidění byl kombinační fotbal na jeden dotek. Čtyři body z těchto dvou zápasů beru. Jde o odměnu, jak jsme hráli.

Ale přece jen, nebylo v Plzni na víc?

Pozor, Plzeň řadím pořád mezi tři nejlepší týmy, společně se Slavií a Spartou. Je sice nyní pátá nebo šestá, ale to je spíš shoda okolností. Škoda, že jsme dostali v prvním poločase zbytečný gól, na půlce jsme jednoduše přišli o míč. O přestávce jsem kluky nabudil, že musí přidat. Byl jsem strašně mile překvapený, jak dobře durhou půli hráli. Domácí byli zaskočeni.

Po brance domácích jste se rozčiloval na rozhodčí, že neposoudili jako faul souboj Ba Louy na Považance...

Víte dobře, že se rozčiluju vždycky. Situace byla daleko, tohle byla moje normální reakce. Já se budu rozčilovat vždycky, sedět na lavičce nikdy nebudu.

Když jste následně domácímu Limberskému podával balon, utrousil jste nadávku. Proč?

Nechte mě být, tohle je moje věc. Situaci nějak vidím a reaguju na ni. Když ji pak zhlédnu po utkání, vidím ji třeba jinak. Teď už to ze mě vyprchalo. Jsou to věci, které k fotbalu patří. Musíte si prostě počkat, až skončím. A místo mě tady budou sedět trenéři v kravatě, v pravítku.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 48. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 přestávka Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  2 : 0 Sparta - Ostrava 2 : 0 47. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice