Hlavní obsah

Rekordních pět gólů Ba Louy? Jeho progres je super, ale měl by mít branek víc, tvrdí Guľa

Aktualizováno

Potřebovala nad Jabloncem nutně vyhrát, aby se dotáhla na pohárové příčky. A mohla si ještě dělat naděje na druhé místo, zaručující boje o Ligu mistrů. Fotbalová Plzeň ale ze sobotního šlágru vytěžila bod, na Severočechy jich ztrácí osm. Vsadí nyní všechno na triumf v MOL Cupu, jehož vítěze se týkají předkola Evropské ligy?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ba Loua slaví branku do sítě Jablonce

Článek

„Pro nás je liga pořád zajímavá, běží v plném proudu. Porazit Jablonec se nám nepovedlo, ale hrajeme hned ve středu v Teplicích. Těší nás, že jsme pořád v domácím poháru, ale nechceme vsadit všechno na jednu kartu. Musíme pracovat na plný plyn, abychom se dostali na pohárové příčky," řekl trenér Adrian Guľa.

„Nemyslím, že je Plzeň ze hry. Bude dál zlobit. Je nás tam nahoře šest týmů, jsou mezi námi malé odstupy," doplnil kouč Petr Rada, který s Jabloncem senzačně bojuje o stříbrnou pozici.

Viktoria nad jeho celkem vedla gólem Ba Louy, ve druhém poločase ale odpadla, kanonýr Schranz zaslouženě vyrovnal. „Po přestávce jsme se nedokázali opřít o přechodovou část. Byli jsme v napadání pasivní, což byla pro hosty voda na mlýn," podotkl Guľa, kterého potěšila pátá ligová branka Ba Louy v této sezoně. Na takové číslo se záložník z Pobřeží Slonoviny doposud nikdy nedostal.

„Má svoji kvalitu, proto jsme ho také do Plzně angažovali. V Plzni má kolem sebe kvalitní spoluhráče, produktivitu jsme od něj i očekávali. Musí být ale pořád hladový, nesmí se uspokojit. Na pěti gólech pro křídelního záložníka totiž ambice Viktorie nekončí. Jeho progres je super, ale měl mít víc branek i finálních přihrávek," pronesl 45letý slovenský trenér.

Reklama