Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 2:2Nitova hrubka zvrátila vývoj, favorit bere v Ďolíčku jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Wiesner 0 : 1
44. Hancko 0 : 2
49. Jeřábek 1 : 2
75. Cadu 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Černá série skončila jen napůl. Sparta venku třikrát po sobě nezvítězila a zároveň tam nedala gól. Letenští fotbalisté v utkání 28. kola Fortuna ligy remizovali s Pardubicemi v jejich azylu ve vršovickém Ďolíčku 2:2, ačkoliv po poločase vedli o dva góly a měli vítězství v kapse. Hrubka brankáře Nity je ovšem rozhodila a nováček toho využil. Sparta tak zůstala v tabulce třetí o bod za Jabloncem.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Brankář Sparty Florin Nita.

Článek

K derby bratří Čelůstků na rozdíl od prosincového vzájemného duelu nedošlo, sparťan Ondřej má slabší otřes mozku. Naštěstí pro trenéra Vrbu se do jeho sestavy vrátil Hancko. Zřejmě do konce sezony je však mimo zraněný Krejčí mladší, a tak se místo něj poprvé od půlky února objevil v základu Souček.

Favorit začal aktivně, Dočkal pálil do Letáčka, po jeho rohu pak v nouzi hasil Černý. Hned v 7. minutě sparťanům vyšla parádní akce. Dočkal vysunul kolmicí Hložka, jehož patička uvolnila Wiesnera a autor vítězného gólu proti Slovácku na svoji nedělní trefu střelou do prázdné branky navázal.

Gól Spartu posadil na koně, hrála v pohybu a nováček se jen těžko prosazoval. Až na hrot se probil Hancko, do slibné šance se dostal také Pavelka, jehož ránu stačili domácí srazit na roh. Pojištění náskoku přišlo těsně před přestávkou. Ewerton ve vápně mimoděk trefil rukou do hlavy Polidara a rozhodčí Zelinka na podnět VAR nařídil pokutový kop. Hancko ho proměnil a převahu hostů zvýraznil.

Hned po přestávce se ovšem zápas zdramatizoval. Brankář Nita špatně rozehrál a domácí kapitán Jeřábek jeho hazard potrestal, když gólmana přehodil a prázdnou branku trefil.

Pardubičtí ožili, Solil po standardce v tutovce pálil do tyče. Nitu pak prověřil znovu Jeřábek. Když potom videorozhodčí Adámková po souboji Wiesnera s Čelůstkou potvrdila také penaltu pro domácí, Cadu z ní vyrovnal.

Skóre mohl otočit Huf, jeho ránu Nita vyrazil. V nastavení tlačila Sparta, ale výhru už nezachránila.

Fotbalová liga - 28. kolo:
FK Pardubice - Sparta Praha 2:2 (0:2)
Branky: 49. Jeřábek, 75. z pen. Cadu - 7. Wiesner, 44. z pen. Hancko. Rozhodčí: Zelinka - Nádvorník, Dobrovolný - Adámková (video). ŽK: Ewerton - Souček, Wiesner. Bez diváků.
Pardubice: Letáček - Cadu, Čihák, Toml, T. Čelůstka (86. Sláma) - Jeřábek (84. Lee) - Tischler, Solil, Hlavatý, Ewerton (62. Kostka) - Černý (62. Huf). Trenér: Novotný.
Sparta: Nita - Sáček, Vitík, Hancko, Polidar - Wiesner (76. Krejčí starší), Pavelka, Souček (60. Trávník), Dočkal (76. Karabec), Plavšič (86. Karlsson) - Hložek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: