Hlavní obsah

Nadšený Guľa: Proti Slovácku to byl náš nejlepší výkon na jaře!

Praha

Po zpackané druhé půlce podzimu to vypadalo na plonkovou sezonu, po sobotním triumfu nad Slováckem (2:1) však fotbalisté Plzně hlásí: Jsme zpátky v boji o poháry. Viktoria na jaře šturmuje, neprohrála desetkrát v řadě. Na čtvrtou příčku, která znamená účast předkolech Evropské ligy, a nadále patří Slovácku, ztrácí jen dva body. Navíc má k dobru utkání na Spartě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Gólová radost plzeňských hráčů. Střelec Adrian Ba Loua druhý zleva.

Článek

„Pro nás je důležité nekalkulovat a hrát každý zápas v maximálním nasazení, v maximálně možné kvalitě. Máme před sebou pořád dvě výzvy. Ligovou i pohárovou. Obě cesty jsou dobře otevřené," těší trenéra Adriana Guľu, že na evropskou scénu může jeho celek proniknout jak přes MOL Cup (ve středu ho čeká semifinálový duel s Teplicemi), tak i přes nejvyšší soutěž.

Po konci podzimní části by si na Viktorii nevsadil nikdo ani korunu. Přezimovala na devátém místě, což v Doosan Aréně nezažili od roku 2008. Slovenský kouč ale Plzeň na jaře probudil. Herně i výsledkově. Proti Slovácku dala vzpomenout na svoji úspěšnou éru, kdy soupeře válcovala.

Vedla brankou Ba Loua, o přestávce mohla vést klidně o čtyři góly. Hosté sice z ojedinělé akce vyrovnali Kalabiškou, Západočechům ale vystřelil tři body záložník Lukáš Kalvach. „Byl to náš nejlepší výkon na jaře. Se Slováckem se Plzni delší čas nedaří, možná i tohle byl stimul. Asi i proto jsme byli o půl kroku vpřed," podotkl Guľa. Ke spokojenosti mu ale chybí mnohem vyšší produktivita. Vždyť jenom Ba Loua zahodil se Slováckem tři velké šance.

„Chybí mi víc gólů. A také větší dominance v držení míče, abychom si mohli vytvářet ještě víc šancí. Kdybychom byli více produktivní, utkání se Slováckem jsme zavřeli dřív. Síla mužstva však roste i s takovými příběhy, kdy dostaneme gól z ojedinělé standardky soupeře. Bylo to nepříjemné. Kluci se však o přestávce v kabině uklidnili, urvali zápas na naši stranu," podotkl Guľa.

Zatímco Slovácko nucená karanténa a následný náročný program doběhly, Plzeň covidová pauza zatím nepoznamenala. „Víme, že tohle je specifické. Mám ale pozitivní čísla od kondičního trenéra. Věřím, že problém mít nebudeme," uzavřel slovenský kouč.

Reklama

Související témata: