Hlavní obsah

Bod je málo, ale musíme bojovat dál, říká brněnský Peter Štepanovský

Brněnská Zbrojovka nevyhrála už čtyři utkání v řadě. Neuspěla ani v Ostravě, kde remízu 1:1 zachránil střídající Peter Štepanovský. Za příznivějších okolností by Brňané bod z Baníku pravděpodobně vítali, tentokrát se z něj ale neradovali. Čtyři kola před koncem soutěže si v boji o opuštění sestupové příčce příliš nepomohli.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Adrián Čermák z Brna, Daniel Tetour z Ostravy a Pavel Dreksa z Brna.

Článek

Trenérovi Brna Richardu Dostálkovi skvěle vyšla v Ostravě střídání. Odhodlal se k nim až za nepříznivého stavu 0:1, na vyrovnávací brance měli ale hlavní podíl právě noví hráči. Jan Hladík si pohrál s váhající ostravskou defenzivou, poslal míč před branku, kde jej v 79. minutě na zadní tyči uklidil do sítě slovenský záložník Štepanovský.

„Viděl jsem Hladíka, jak naváží míč, tak jsem se schoval Holzerovi za záda a čekal, že balon přijde. Přišel, vyšlo to, jsem rád, ale my potřebujeme více bodů než jen jeden. I s ohledem na průběh zápasu je remíza málo," mísily se ve Štepanovském pocity radosti ze vstřelené branky a lítosti z další bodové ztráty.

Po minulém utkání doma s Teplicemi (0:0) dostali hráči Zbrojovky od vedení pokutu 1,5 milionu korun. „K tomu utkání jsme přistoupili špatně. Řekli jsme si, že v Ostravě musíme být lepší a ten výkon napravit. Máme bod, je to málo, musíme bojovat dále a čekat na to, jak budou hrát Teplice," poukázal Štepanovský.

„Minimálně bylo znát, že hráči byli agresivnější. Rozhodně k zápasu přistoupili lépe než proti Teplicím. Bylo vidět, že to chtějí vyhrát," poznamenal trenér Brna Dostálek. „Bod bereme, utkání mělo velmi dobré tempo a oba mančafty chtěly vyhrát. I v prvním poločase jsme měli gólové možnosti, ale nedohráli jsme je. Peter (Štepanovský) pak mladším ukázal, jak se tyhle situace mají hrát. Střídající hráči přinesli do utkání svěží vítr, byli cítit a zařídili i vyrovnání. Ten bod nám nechává otevřené dveře, abychom měli ještě o co bojovat," řekl Dostálek.

Reklama

Související témata: