Hlavní obsah

Teď už musíme všechno vyhrát a ideálně věřit, že i Jablonec ztratí, ví navrátilec Juliš

Dokázal se po zranění vrátit. Poprvé od půlky února zase vyběhl na ligový trávník. Útočník Lukáš Juliš, který je navzdory dlouhé absenci stále nejlepším střelcem týmu, pomohl jako střídající hráč fotbalistům pražské Sparty dotáhnout v Liberci dvoubrankové manko. Potřebné výhry se ovšem nedočkal. „Prostě remíza a teď musíme všechno vyhrát a ideálně věřit, že i Jablonec ztratí,“ uvědomuje si, jak velkou ztrátou výsledek 2:2 v bitvě o druhou příčku je.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš ze Sparty Praha a Jakub Jugas ze Slovanu Liberec.

Článek

Letenští si znovu připomněli, že u Nisy v lize prostě nevyhrávají. Plichta v Liberci pro ně představuje další citelnou komplikaci.

„Šel jsem na hřiště za stavu 0:2, když jsem nastupoval, říkal jsem Hložanovi, že máme třicet minut na obrat. Za 15 minut bylo srovnáno, pak už jsme ale myslím na víc neměli. Měli jsme jenom Davidovu šanci, ale odešly nám síly. Jak jsme se nadřeli na srovnání, tak pak už nám nezbylo na třetí gól. 0:2 v Liberci je těžké srovnat, natož otáčet," líčí Lukáš Juliš v rozhovoru pro klubovou televizi.

Kvůli tříslům musel dokonce na operaci. Bylo otázkou, jestli si v sezoně ještě vůbec zahraje.

„Tři měsíce jsem byl pryč, teď jsem do toho šel po třech plných trénincích. Těžké, ale pro mě byla výhoda, že jsme útočili, neměl jsem co ztratit," líčí.

„Necítil jsem se ideálně, ale bylo by krásné, kdybychom zápas otočili. Víme, že Jablonec vyhrál, což je další komplikace. Nesmíme už zaváhat," dodává.

Soubojové zápasy jim nevoní

Jablonec má k dobru tři body v tabulce, Sparta zase odložený duel s Plzní.

„Hrál jsem v Liberci počtvrté nebo popáté a přijde mi, že je to pokaždé stejný zápas. Nakopnou míč, vyhrají tři hlavy a na jednu nahrávku nám dávají gól. S takovými věcmi máme dlouhodobě problém, tady i v Jablonci..." netají Juliš.

„V těžkých zápasech venku dostáváme jednoduché góly. Pak už je hrozně těžké skórovat třikrát. Oni vědí, co na nás mají hrát, nám takové soubojové zápasy nesvědčí," kaboní se.

Pro každého soupeře snad až příliš snadný recept...

„Jsme Sparta, měli bychom je kvalitou přehrát, jenže když v šedesáté minutě prohráváme 0:2, tak je hrozně těžké otáčet."

Mužstvo hraje nejen o druhou příčku v lize. Ve středu Letenské čeká semifinále poháru se Slavií.

„Vyrovnání je určitou vzpruhou pro derby. Pešek šel sám na bránu, mohl dát na 3:0 a bylo by po zápase. Nakonec třeba bod ještě bude plusový. Zase jsme si ukázali, že zvládneme třeba za minutu dát dva góly, pozitivní věc. Musíme si věřit a být na ně připravení," burcuje Juliš.

Reklama

Související témata: