Hlavní obsah

Jsme šampiony, potřetí v řadě, znělo Edenem. Tím nekončíme, chceme double, velí kapitán Bořil

Praha

Pádili k severní tribuně, na kterou se tentokrát dostalo pár stovek jejich věrných fanoušků, padali na trávník a klouzali se po něm. A do toho všeho jim zněla v uších píseň "We Are The Champions". Už potřetí po sobě, ale pořád přenádherně. Fotbalistům, trenérům, stejně jako nejvyššímu slávistickému bossovi Jaroslavu Tvrdíkovi, který pochopitelně sestoupil z tribuny mezi svůj tým.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují ze zisku třetího mistrovského titulu v řadě.

Článek
Fotogalerie

„Dokonalý výkon," rozplýval se po demolici Plzně a nepomněl připomenout, že korunovace vyšperkovaná pětigólovou výhrou hřeje o to víc, že následovala po konfrontaci se soupeřem, jenž v posledních deseti letech získal čtyři tituly.

V nedělním večeru však Slavia svého rivala potupila.

„Vždyť naše výhra mohla být klidně dvouciferná," nadšeně se usmíval do televizních kamer Tvrdík, zatímco slávistický kapitán Jan Bořil poznamenával: „A to jsme byli myšlenkami už přece jen trochu jinde, i když jsme chtěli samozřejmě ukázat, že jsme mistry právem. I kvůli lidem, kteří mohli konečně přijít,"

Necelé dva tisíce fanoušků, kteří se poprvé od 28. září dostali do ochozů slávistického fotbalového chrámu, se opájelo stejnou euforií, jako hráči padající tam dole na trávník a zdvíhající ruce k tribuně.

Třetí titul v řadě. Sedmý po rozdělení republiky. Jednadvacátý v tuzemské fotbalové historii. A navrch pokračující a zápas od zápasu vylepšovaný rekord v počtu ligových utkání bez porážky. Ani Plzeň slávistický marš nezastavila, takže teď už rekord čítá 42 duelů.

Foto: www.slavia.cz

Fotbalisté Slavie se mohli do triček s nápisem Hattrick obléknout už před zápasem s Plzní. O jejich třetí mistrovské korunovaci v řadě se rozhodlo v Liberci.

„Slavia prostě představuje top level," nezbylo než přiznat plzeňskému trenérovi Adriánu Gul'ovi, jak propastně se rozevřely výkonnostní nůžky mezi sešívanými a jeho týmem.

„Navíc proti nám hrála v obrovské euforii a pohodě, což se do výsledku pochopitelně promítlo. Zvlášť, když jsme k tomu sami pasivní hrou zejména v úvodu zápasu přispěli," přiznával rozčarovaný kouč Viktorie, který po jarním probuzení rozhodně nepočítal s pětigólovým přídělem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Slavie Alexander Bah (vpravo) překonává plzeňského gólmana Jindřicha Staňka.

„Ale my mohli nastřílet branek ještě víc. Jenže když Deli sebral balon a chystal se na penaltu, věděl jsem hned, že je zle. A co vzápětí nedal Van Buren? To bych proměnil i já," smál se Jan Bořil šťastný z toho, že jako kapitán dovedl sešívané k titulu.

„Nebylo jednoduché udržet koncentraci. Ale stmelili jsme se a výsledek je titul. Už čtvrtý, který jsem tady získal. Pohádka, kvůli které jsem do Slavie přišel," svěřil se.

„Kámo, ještě nekončíme. Teď musíš jako kapitán zavelet, aby všichni nahrávali jen mně. A abych mohl kopat trestňáky," připomínal mu Jan Kuchta další cíle, které si Slavia pro zbytek sezony dala.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hráči Slavie se radují ze zisku třetího mistrovského titulu v řadě.

Koruna krále střelců, k níž má právě Kuchta hodně blízko, mezi ně také patří.

„Ale titul je hlavní, a já z něho mám nepopsatelný pocit," netajil, že se stejně jako ostatní opájí a opájet bude nepopsatelným štěstím.

"A k tomu chceme double. A uděláme všechno, abychom ho získali," trumfoval ho Bořil.

Reklama