Hlavní obsah

Situace je složitá, netají Vrba. Druhé místo se Spartě vzdaluje

Mimo svůj stadion vyhráli naposledy ve Zlíně, když byl ještě únor. Dalších pět utkání venku nevyhráli, což pro fotbalisty pražské Sparty znamená zásadní ztrátu. Mají sice odložený duel s Plzní k dobru, na druhý Jablonec ovšem v ligové tabulce ztrácejí již tři body. Rozjetí Severočeši disponují přívětivějším losem v závěru soutěže, Letenské navíc ve středu čeká ještě semifinále poháru se Slavií. „Situace je samozřejmě složitá,“ netají trenér Pavel Vrba po remíze 2:2 v Liberci.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Sparty Pavel Vrba během utkání v Liberci.

Článek

Těžká situace je po neděli pro Spartu ještě složitější. V Liberci zachránila jen bod, zatímco Jablonec navzdory dlouhému oslabení porazil Olomouc a opevňuje se na druhé příčce.

„Chceme hrát o druhé místo, které znamená kvalifikaci o Ligu mistrů. Určitě je úkolem Sparty, aby se o ni porvala. Máme na to ještě několik kol a chceme uhrát co nejvíc bodů. Doufejme, že Jablonec ještě nějaké body ztratí a my ho doženeme," přeje si trenér Pavel Vrba v rozhovoru pro klubový web.

Duel v Liberci nabídl kvalitní drama. Slovan vedl 2:0, hosté během minuty vyrovnali.

„V prvních patnácti minutách jsme měli, podobně jako s Pardubicemi, dvě tři situace. Pokud bychom vedli, zápas by se asi vyvíjel jinak. Na druhou stranu si přiznejme, že Liberec vedl 2:0, měl ještě další stoprocentní příležitost na 3:0. Pak by asi bylo po zápase," líčí kouč.

Juliš se vrátil

Jeho tým se zvedl, vyrovnal, na výhru ovšem nedosáhl.

„Zápas se hrál nahoru dolu. Oba týmy hrály na vítězství a měly ještě další šance na vstřelení třetí branky. Remíza je pro mě samozřejmě zklamání. Na druhou stranu po vývoji utkání je pro nás i bod dobrý," přemítá Vrba.

Po operaci třísel a dlouhé pauze se během druhé půle vrátil na hřiště nejlepší střelec týmu Lukáš Juliš.

„Kozák je zraněný dlouhodobě, není k dispozici vůbec. Julda má za sebou s mužstvem jen asi tři tréninky, takže jsme ho nechtěli poslat do hry od začátku utkání. Myslíme si, že ještě není stoprocentně připravený, aby odehrál delší časový úsek," poukazuje Vrba.

„Vzhledem k výsledku jsme střídat museli. Jsem rád, že se potvrdilo, že když máme k dispozici dva takové dravce, jsme ještě silnější," kvituje kouč.

Příliš zdravě naopak nevypadal Dávid Hancko, který dohrával po několika střetech s velkým sebezapřením.

„Zatím nemám informace, že by mělo jít o nějaký větší problém po zápase, který byl hodně hektický. Spíš si myslím, že jsou hráči hodně unavení. Zatím jsem s doktorem o žádném vážnějším zranění nemluvil, ale myslím si, že bych se asi dozvěděl, kdyby se něco stalo," říká Vrba.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: