Hlavní obsah

Plavšič jen na tribuně! Nevešel se do nominace, udělali jsme dobře, říká Vrba

Praha

Fotbalová burza se dává do pohybu. Ještě během duelu s Baníkem (3:1) se objevila informace, že fotbalová Sparta si vyhlédla 26letého levého beka Caspera Höjera z Aarhusu. Českou scénou ovšem hýbe chystaný přestup Srdjana Plavšiče do Slavie. Tím spíše, když srbský záložník zůstal v neděli jen na tribuně. „Nevešel se do nominace,“ konstatoval trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha oslavují gól Bořka Dočkala během utkání 31. kola Fortuna ligy.

Článek
Fotogalerie

Srbský šikula se dlouhodobě neprosadil do základní sestavy Letenských, pravidelně začal hrát až pod novým koučem Vrbou. Jeho případný přesun do Edenu by však samozřejmě byl pikantní a pro sparťanskou obec citlivý.

„Sám hráč by měl říct, co chce. Jestli svou budoucnosti vidí ve Spartě, měl by to jednoznačně definovat. Pokud má v úmyslu odejít, bylo by fér, aby to řekl a my se podle toho zařídili," vyzval Plavšiče trenér Pavel Vrba v podcastu pro Sparťanské noviny, který byl zveřejněn ráno v den zápasu.

Zatímco ve středečním poháru proti Slavii nastoupil v základní sestavě, na duel s Baníkem se Plavšič díval jen z tribuny.

„Nevešel se do nominace, vždy v ní může být jen osmnáct hráčů. A udělali jsme dobře, když jsme vyhráli 3:1. Ti, co nastoupili, hráli dobře," řekl Vrba v rozhovoru pro 02 TV Sport.

Spekulace tak neutišil, spíš naopak. Již ve středu čeká Spartu další klíčový duel, dohrávka s Plzní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva slávista Lukáš Provod a sparťan Srdjan Plavšič.

„Jestli nastoupí příště? Když bude v týdnu pracovat, není důvod, aby v nominaci nebyl. Je tady ale spousta zkušených hráčů, takže uvidíme," poznamenává Vrba.

„Spekulací jsem já už zažil... Plavšič tvrdí, že s nikým nejednal, že nic není pravda. Uvidíme, co bude v létě," dodává ještě kouč.

„Plavšič vlastně rok nebyl členem základní sestavy, nehrál loni na jaře, osmnáct měsíců před koncem smlouvy, nehrál ani na podzim. Až když tým převzal Pavel Vrba, dostal šanci a trenér za mnou následně přišel, že by s hráčem chtěl pracovat dál. Od té doby pracuji, abych Pavlovi vyhověl," netají sportovní ředitel Tomáš Rosický, že původně s prodloužením smlouvy, která Srbovi končí, nepočítal.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice