Hlavní obsah

Teenager vystřihl gólový balet. Nadšení nám musí vlít krev do žil, jásá Hložek

Praha

Jak dlouho ještě nám tady zůstane...? Častou otázku sparťanských fanoušků tentokrát použili i televizní komentátoři. Osmnáctiletý Adam Hložek předložil v ligovém šlágru s Plzní (3:1) další důkaz svého mimořádného talentu. Brilantním zakončením vyrovnal náskok soupeře a položil základ k vítěznému obratu fotbalistů Sparty. „Hložek už je pro nás v osmnácti letech klíčový a mimořádný hráč. Má parametry hodně vysoké,“ pochvaluje si trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský střelec Adam Hložek (vlevo) spěchá s míčem do středu hřiště. Hložek vyrovnal duel s Plzní na 1:1, Tomáš Wiesner (vpravo) mu nahrál.

Článek
Fotogalerie

Spojil fotbal s baletem. A navrch dal ještě gól. Wiesnerův centr si zpracoval pravou nohou a po otočce levou skóroval, to vše s nebohým obráncem Kašou na zádech.

V osmnácti mazácké zakončení.

„Balon byl ve výšce, šel mi na pravou nohu. Na levé ruce jsem měl obránce, kterého jsem si dobře podržel a zvládl první dotek dobře. Jsem rád," líčí Adam Hložek v rozhovoru pro klubovou televizi, jako by nebylo nic snadnějšího...

Svým jedenáctým gólem v sezoně vyrovnal na 1:1 a nastartoval sparťanskou cestu za vítězstvím.

„Samozřejmě zápas plný emocí, jak s Plzní vždycky bývá. Prohrávali jsme, ale celý zápas jsme jinak soupeře nepustili do větší šance. Věřili jsme, že skóre otočíme, a když budeme hrát pořád stejně a budeme trpěliví, tak góly přijdou. Myslím, že pro nás hráče i pro fanoušky fantastické utkání. Jsem rád za celý tým a za tři body," usmívá se.

Vrba je dobře připravil

Viktoria se na Letné zakopala v hlubokých pozicích, vsadila na plzeňský beton.

„Trenér nás připravil, že pan Bílek tam vnese svou defenzivní taktiku. Dobře nás na to přichystal a věděli jsme, že po stranách bude hodně prostoru. A taky to tak bylo. Odehráli jsme skvělý zápas," kvituje mladý reprezentant.

Sparta se po čase díky lepšímu skóre posunula tři kola před koncem na druhou příčku před Jablonec.

„Jsme nadšení, tohle nám musí vlít krev do žil. Do závěru ligy už musíme všechno zvládnout a vyhrát," uvědomuje si Hložek.

Kapacita je stále omezená, mužstvu však konečně pomohli fanoušci.

„Byli cítit, jak jsme dali první gól, tak úplně ožili. Jak kdyby byl plný stadion. Děkuju jim za podporu, snad takových zápasů bude víc," přeje si.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články