Hlavní obsah

Sparta už má posilu, hlásí Dánové

Aktualizováno

Sezona ještě nekončí, fotbalová Sparta už má nicméně podle dánských zdrojů první posilu pro příští ročník jistou. Server bold.dk píše, že přestup Caspera Höjera z Aarhusu na Letnou je již dotažen. Tento týden mělo dojít k dohodě mezi levým obráncem a Spartou. Kluby byly na přestupové částce údajně domluveny již dříve. Dánové uvádějí cenu 600 tisíc eur, tedy přibližně 15 milionů korun.

Foto: bold.dk

Casper Höjer z Aarhusu má namířeno do Sparty.

Článek

Dánové mají přestup za hotovou věc. Tři vstřelené góly a deset asistencí v aktuální ligové sezoně je slušná vizitka, díky níž padl 26letý obránce pražskému klubá do oka.

Caspera Höjera chtělo angažovat bundesligové Schalke, nedohodlo se ovšem s Aarhusem na ceně.

O služby levého beka se přihlásilo také Dinamo Záhřeb, jež loni na podzim nabízelo 12 milionů dánských korun (asi 41 milionů českých korun). Neuspělo, přestože zkusilo předložit svou nabídku i v zimě.

Aarhus si Höjera podržel, jenže smlouvu má jen do konce roku. Teď v létě tedy má klub poslední šanci ho zpeněžit.

Jak dánský server píše, kvůli jednání se Spartou až z Mexika, kde několik dní pobýval, přiletěl hráčův agent Oskar Olsen. A došlo k závěrečné dohodě.

Höjer působil v mládežnických kategoriích v FC Kodaň, kde je hlavním skautem jeho otec Lars. Kodaňský klub byl také zmíněn jako jeden ze zájemců, pokud by obránce opouštěl Aarhus zdarma.

Sparta tedy nejspíš posílí skandinávskou buňku. V kádru již má Švéda Davida Moberga Karlssona a Nora Andrease Vindheima.

Reklama

Související témata: