Hlavní obsah

Smělý slib splnil. Teenager Hložek vyrazí na EURO jako ligový kanonýr

Praha

Teenager kanonýrem! Sparťan Adam Hložek navzdory dlouhému zranění dokázal téměř nemožné. V závěrečném zápase ligové sezony nastřílel Zbrojovce čtyři góly a s patnácti brankami se dělí se slávistou Janem Kuchtou o pozici nejlepšího střelce fotbalové Fortuna ligy za sezonu 2020/21. „Za góly děkuju spoluhráčům,“ zdůrazňuje osmnáctiletý mladík nominovaný na EURO. V neděli by měl navíc na Letné prodloužit smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek opět hrdinou...

Článek
Fotogalerie

Posledním hráčem, který nastřílel čtyři góly během prvního poločasu, byl Stanislav Štrunc před téměř 53 lety. V 11. kole sezony 1968/69 dal nakonec v zápase Dukla - Pardubice gólů pět (utkání skončilo 9:0).

Čekalo se, než přišel osmnáctiletý sparťan a stal se díky mocnému finiši nejlepším střelcem ligy, což před nedávnem odvážně slíbil.

„Dát čtyři góly v jednom zápase za 32 minut se samozřejmě jen tak nepodaří. Je to krásné, ale vím, že podíl měl celý tým. Hlavní zásluhu mají mí spoluhráči, kteří mi šance krásně připravovali. Já jen zakončoval," líčí Adam Hložek pro klubovou televizi.

Pomohla mu penalta hned na začátku. „Domlouvali jsme se Hancim, že mi penaltu nechá. I Dočky hned běžel pro míč a předal mi ho, tak jim chci oběma poděkovat. Jsem rád, že mi to tam spadlo a nastartovalo mě to," usmívá se.

Góly nijak extrémně neslavil

Paradoxem je, jako Brňák dal čtyři góly zrovna sestupující Zbrojovce... „Góly jsem proto nijak extrémně neslavil, snažil se rychle hrát dál. Snad mi to tam nebudou mít za zlé, rád se do Brna vracím," ujišťuje Hložek.

Do druhého poločasu už pro jistotu nenastoupil. „Absolvoval jsem po zranění jen pár tréninků, poločas byl pro mě strop. Nechtěl jsem nic riskovat," vysvětluje.

Sledoval tak nervózně na dálku svého konkurenta Kuchtu.

„Samozřejmě, že jsem to sledoval v kabině. Jsem rád, že dal jen jeden gól a vyrovnali jsme se," kvituje Hložek.

Reklama

Související témata: