Hlavní obsah

Žlutou kartu jsem chtěl. Vzpomněl jsem si na staré časy a seknul jsem ho, líčil Ljevakovič po rozlučce

Praha

S kariérou se rozloučil stylově, po svém. Žlutou kartou. Byla 105. v české lize, záložník Teplic Admir Ljevakovič tak ještě zvýraznil pozici nejtrestanějšího fotbalisty v historii soutěže. Bosenského tvrďáka však po sobotním zápase s Příbramí (2:2) přemohly emoce. „Slíbil jsem si, že nebudu brečet. Ale byly momenty, kdy mi pár slz ukáplo," přiznal Ljevakovič.

Foto: FK Teplice

Teplický záložník Admir Ljevakovič je velkým sběratelem žlutých karet.

Článek

Na Stínadlech strávil 14 let, stal se oblíbencem fanoušků. Ti mu po utkání nachystali ovace ve stoje. „Během zápasu jsem viděl v hledišti krásné transparenty, otáčel jsem se za nimi. Když jsem pak střídal, vypnul jsem a nevěděl, co mám dělat. Po utkání jsem si to ale strašně užil," rozplýval se Ljevakovič.

V posledním zápase profesionální kariéry (304 startů) odehrál 57 minut. Z lavičky nejprve sledoval, jak Příbram odskočila o dva góly, aby se následně radoval ze dvou branek Teplic. Za remízu byl rád, nechtěl se loučit porážkou.

„Byli jsme zachráněni, nebyli jsme pod tlakem. Pod ním jsem byl jen já tím, že končím. Snažil jsem se hrát tak, abych měl dobrý pocit. Chtěl jsem se maximálně vydat, i kdybych měl chcípnout ve třicáté minutě a jít dolů," prohlásil Ljevakovič.

„Kluci chtěli otočit výsledek kvůli mně, nakonec se podařila remíza. Jsem rád, mám tak stejný počet výher i proher. Nechtěl jsem končit s negativní bilancí," dodal 36letý záložník, který přiznal, že svojí žlutou kartu v zápase „vyrobil" úmyslně. Nelíbilo se mu prý chování faulovaného Filipa Zorvana. „Možná jsem ho přejel zezadu trošku víc. Ale on celý zápas brečel, dožadoval se faulů. Tak jsem si vzpomněl na staré dobré časy a seknul jsem ho," podotkl Ljevakovič.

Příbramskému hráči se vzápětí omluvil. Přiznal však, že se obával vyloučení. „Faul jsem přehnal. Kdyby tu byl videorozhodčí, dostal bych možná červenou. Žlutou kartu jsem však chtěl. Celou kariéru jsem skákal hlavou proti kopačkám, tohle je můj způsob hry. Pokud mám nejvíc karet v historii, musel jsem pověst potvrdit. Spousta kamarádů mi před zápasem psala, že ode mě čekají nějaké saně. Já ale nechtěl na závěr kariéry někoho zranit," doplnil Ljevakovič, který se chce vrhnout na trenéřinu.

V úterý ho čekají přijímací zkoušky na trenérskou licenci. „Doufám, že rozlučka nebude divoká, abych mohl na zkoušky odjet. Věřím, že je zvládnu na první pokus. A pokud ne, život půjde dál," uzavřel bosenský záložník.

Reklama

Související témata: