Hlavní obsah

Závěr sezony patřil sparťanům Hložkovi a Vrbovi

Praha
Aktualizováno

Květnovou anketu Ligové fotbalové asociace (LFA) ovládli sparťané. Nejlepším hráčem měsíce se stal osmnáctiletý ofenzivní univerzál Adam Hložek, mezi trenéry vyhrál Pavel Vrba. Letenští zakončili sezonu pěti výhrami v řadě a druhým místem v tabulce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek opět hrdinou...

Článek

Osmnáctiletý talent již dorostl v klíčového hráče Sparty. Adam Hložek po skončení sezony prodloužil se Spartou smlouvu a nyní jej s národním týmem čeká EURO 2020.

Ačkoliv mladou hvězdu ligy zranění vyřadilo ze hry od října do března, prožila skvělý ročník. Hložek v 19 odehraných zápasech nastřílel 15 gólů a k nim přidal dalších 7 asistencí. Společně se slávistou Janem Kuchtou se dělí o korunu krále střelců.

Ve velké pohodě a formě zakončil Hložek také sezonu. V květnových duelech s Libercem (2:2), Ostravou (3:1) a Plzní (3:1) si připsal po jednom gólu v každém zápase. V divokém utkání s Mladou Boleslaví (5:4) sice vyšel gólově naprázdno, ale chuť si spravil v závěrečném kole, v němž Sparta deklasovala sestupující Brno 6:1. Hložek v utkání nasázel 4 góly a vstřelil svůj druhý hattrick v sezoně.

Pavel Vrba má od svého únorového nástupu do Sparty úspěšnost v zápasech 76,5 % a svůj tým dovedl ke konečnému druhému místu, v souboji o něj předčil třetí Jablonec. Letenské tak čekají kvalifikační boje o Ligu mistrů.

Bývalý trenér Plzně, českého národního týmu či ruské Machačkaly dokázal vystupňovat formu svého týmu na závěr sezony a ze šesti květnových zápasů hned pět Sparta vyhrála. Klopýtla jen v Liberci, kde remizovala 2:2.

Reklama

Související témata: