Hlavní obsah

Útočník Vaněček po návratu ze zahraničí posílil olomouckou Sigmu

Fotbalový útočník David Vaněček se vrátil do české ligy z působení v Maďarsku a stal se první novou tváří v Sigmě Olomouc. V hanáckém klubu podepsal třicetiletý hráč dvouletou smlouvu a v nejvyšší domácí soutěži to bude jeho páté angažmá po Plzni, Hradci Králové, Jihlavě a naposledy Teplicích. Na kontě má 106 zápasů a 28 branek.

Foto: Sport.cz

Útočník David Vaněček se ještě v dresu Akadémie Puskás raduje z jednoho ze svých gólů v maďarské lize.

Článek

"Po uplynulé sezoně jsme cítili potřebu získat hrotového útočníka. Davida jsme sledovali dlouhou dobu, je to kvalitní hráč," řekl klubovému webu sportovní manažer desátého týmu uplynulé ligové sezony Ladislav Minář.

Vaněček působil také v druholigových klubech v Sezimově Ústí, Ústí nad Labem, Vlašimi a Sokolově, poslední sezony strávil v zahraničí. Nejprve ve skotském Heart of Midlothian a po přesunu do Maďarska v týmech Puskás Akadémia a Diósgyöri.

"Jsem rád, že jsem se vrátil do Česka. Velmi se těším na novou výzvu," řekl Vaněček. Pro Sigmu se rozhodl i proto, že k týmu nastoupil trenér Václav Jílek. "Znám ho z mládežnických reprezentací. Je to skvělý trenér," uvedl Vaněček.

Reklama

Související témata: