Hlavní obsah

Příhoda schválen, jeho jmenování šéfem komise rozhodčích už nic nebrání!

Kromě rozlosování příštího ročníku první a druhé fotbalové ligy a schválení jejich herního plánu se středeční ligové grémium zabývalo nominací zástupce Ligové fotbalové asociace (LFA) do nově vznikající komise rozhodčích. Tu oficiálně ve čtvrtek převezme Radek Příhoda. Jeho jmenování ještě musí formálně schválit výkonný výbor FAČR, dojít by k tomu mělo 30. června.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Příhoda ještě jako rozhodčí

Článek

„Náš nominant Radek Příhoda na funkci šéfa komise rozhodčích byl Ligovým výborem potvrzen, nic tedy už nebrání tomu, aby si sestavil svoji komisi. Výstup ze středečního jednání LFA je takový, že pro podzimní část soutěže v ní bude za Ligovou asociaci pokračovat jako člen Tomáš Bárta. Po půlroce bychom chtěli, aby místo něj vstoupil do komise Jiří Moláček," uvedl předseda LFA Dušan Svoboda.

Přiznal, že kromě Bárty a Moláčka padala v souvislosti s činností v nové komisi rozhodčích také jména bývalých prvoligových sudích Pavla Královce a Jana Jílka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radek Příhoda během utkání Sparty s Plzní.

Především v prvním případě se jedná o kontroverzní jméno. Policejní odposlechy totiž zachytily před červencovým finále MOL Cupu mezi Libercem a pražskou Spartou rozhovor Královce s tehdejším nejmocnějším mužem českého fotbalu Romanem Berbrem.

„Jenom jednoduše, jenom jednu politickou věc potřebuju, jo? Ty to pochopíš. V pondělí byl za mnou Pepa Krula (pozn. – sportovní manažer Sparty). Jenom ho potřebuju (Krulu), ho pozdravuj potom. A ze zbytku udělej suchej záchod," řekl Berbr podle odposlechů Královcovi. „Nedělá nám to problém. Ať mají o čem psát," odvětil podle odposlechů Královec Berbrovi.

„Panové Královec a Jílek jsou výrazné osobnosti rozhodcovského sboru. Královec byl dlouho českou jedničkou, Jílek má za sebou spousty odřízených zápasů. Ale rozhodli jsme se pro pana Moláčka. Samozřejmě jsme chtěli, aby tam šel dříve, ale jeho pracovní povinnosti to nedovolují. Je neurochirurgem, byl bych rád, kdyby bylo více takových lidí ochotno se angažovat ve fotbale," uvedl Svoboda.

Reklama

Související témata: