Hlavní obsah

Teplice prodloužily smlouvu s Grigarem a Vondráškem

S brankářem Tomášem Grigarem či obráncem Tomášem Vondráškem, kteří podepsali novou roční smlouvu, zahájili dnes fotbalisté Teplic přípravu na novou sezonu. Vedle zkušeného dua se do týmu vrátil na další hostování z pražské Sparty gólman Jan Čtvrtečka, novými tvářemi jsou pak Martin Chlumecký a Denis Laňka. Teplice zkouší i šest hráčů včetně budějovického útočníka Davida Ledeckého. V týmu už naopak nejsou Vukadin Vukadinovič, Jakub Řezníček a hostování skončilo Janu Fortelnému, Davidu Heidenreichovi a Šimonu Gabrielovi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Grigar prodloužil smlouvu v Teplicích.

Článek

"Díky tomu, že bude pokračovat Jan Čtvrtečka, Luděk Němeček i Tomáš Grigar, máme v tuto chvíli velmi silnou brankářskou trojici, která si to rozdá o post jedničky. Tomáš Grigar na konci sezony v těch nejdůležitějších zápasech ukázal, jak umí být pro tým stále velmi důležitým článkem," řekl na klubových stránkách sportovní ředitel Štěpán Vachoušek.

Osmatřicetiletý Grigar působí v Teplicích od roku 2009 a odchytal zde 285 zápasů. Stejnou dobu působí v dresu "Sklářů" také Vondrášek, na něhož klub uplatnil opci. "Tomáš odehrál téměř celou sezonu v základní sestavě, chyběl v ní pouze při zranění, proto došlo k uplatnění opce a věříme, že bude v novém ročníku patřit mezi týmové opory," uvedl ředitel klubu Rudolf Řepka.

Tým Radima Kučery se po úvodním setkání na Stínadlech přesunul odpoledne na trénink do Dubí - Pozorky. První přípravu se Severočechy zažíval obránce Chlumecký, který přišel z pražské Dukly, nebo záložník Laňka, jenž naposledy působil v Příbrami.

Klub testuje i další šestici včetně Ledeckého z Českých Budějovic. Ten se v sezoně 2018/19 stal při postupu Dynama s 18 brankami nejlepším střelcem týmu, v minulé sezoně však nastoupil jen k devíti zápasům. Dalšími hráči na zkoušce jsou Daniel Horák, Ondřej Štursa, Adam Kronus, Josef Švanda a Rostislav Vokáč.

"Kádr ještě není hotový, ale u hráčů, kteří tu jsou, věříme, že mají na to, aby trenéra přesvědčili. Budeme však ještě hledat hráče na určité posty. U Ledeckého nám jde spíše o zmapování jeho zdravotního stavu, jeho kvality známe, takže pokud bude zdravotně v pořádku, tak budeme usilovat, aby u nás působil," řekl Vachoušek.

S týmem už naopak nepokračují Řezníček, Vukadinovič ani Jan Plachý, jimž skončila smlouva. Chybí i Fortelný, jenž zahájil přípravné období ve Spartě, hostování skončilo také Šimonu Gabrielovi a Davidu Heidenreichovi. Kariéru ukončil Admir Ljevakovič, který bude působit jako asistent u B-týmu. Kondičního trenéra Antonína Čepka, který odešel do Lechu Poznaň, nahradil Marek Chrobák.

První přípravný duel čeká Teplice 26. června proti Chomutovu. Čtyři dny nato vyzvou Varnsdorf, poté bude dvojzápas s Bohemians 1905, jeden s Vlašimí nebo Táborskem. Generálkou před startem ligy, v níž Severočeši budou chtít vylepšit patnácté místo, bude 17. července dvojutkání s Duklou Praha.

"Do zápasu s Varnsdorfem je naším plánem zařadit těžší část přípravy, kdy budou kluci vstřebávat kondici a sílu. Po duelu s Varnsdorfem už se budeme chtít soustředit i více na ty zápasy, protože nás čeká třeba dvojzápas s Bohemkou," dodal trenér Kučera.

První zápas nové ligové sezony čeká Teplice 24. července na hřišti Českých Budějovic.

Reklama

Související témata: