Hlavní obsah

Liberec - Dukla 1:3Rada chytil penaltu, outsider pokazil české hvězdě návrat domů. Slovácko zvítězilo

Mnichovo Hradiště
Aktualizováno

Cenné vítězství si v letní přípravě připsali fotbalisté druholigové pražské Dukly. Na hřišti v Mnichově Hradišti porazili prvoligový Slovan Liberec 3:1. Dvě branky vítězů vstřelil Marek Fábry. Gólman Filip Rada v prvním poločase chytil penaltu. Dres favorita již oblékl Theo Gebre Selassie, porážka mu velký návrat pokazila. Slovácko porazilo Liptovský Mikuláš 3:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada se vytáhl.

Článek

Bývalý fotbalový reprezentant Theodor Gebre Selassie se po devíti letech v německých Brémách vrátil do Liberce. Čtyřiatřicetiletý bek se Slovanem podepsal roční smlouvu.

Proti Dukle už nastoupil v základní sestavě, předpokládané výhry se ovšem nedočkal.

Liberci druhé přípravné utkání před novou sezonou nevyšlo. Po řadě nepromarněných šancí podlehl pražské Dukle 1:3, jediný gól Slovanu obstaral krásnou technickou ranou Jan Matoušek. V dresu soupeře se dvakrát trefil Marek Fábry. Brankář Rada před přestávkou chytil Faškovi penaltu.

„V prvním zápase jsme vysoko vyhráli, viděli jsme pozitiva, tentokrát se nám ukázala negativa. Bylo to i o produktivitě, vytvořili jsme si docela dost šancí, ale neproměnili je. Kdyby se tak stalo, vypadalo by to jinak," hodnotí na klubovém webu asistent trenéra Miroslav Holeňák.

„Zápas posloužil k tomu, že jsme dali příležitost všem hráčům. Ukázalo se nám, jak kluci zvládají utkání v únavě. Musíme ještě zapracovat," dodává.

Slovácko na domácí půdě vyzvalo Tatran Liptovský Mikuláš, který vybojoval v minulém ročníku 2. slovenské ligy první místo a radoval se z postupu do nejvyšší souteže. Český celek zvítězil 3:0, dva góly vstřelil mladý Filip Vecheta.

Přípravná fotbalová utkání:
V Mnichově Hradišti: Slovan Liberec - Dukla Praha 1:3 (0:1)
Branky: 52. Matoušek - 35. a 71. Fábry, 67. Buchvaldek.
Liberec - I. poločas: Knobloch - Fukala, Gebre Selassie, Purzitidis, Mikula - Matoušek, Faško, Polyák, Nečas - Rabušic, Novotný.
II. poločas: Pešl - Bína, Chaluš, Kranthove, Gembický - Matoušek, Casar, Michal, Faško - Diamé, Rondič. Trenér: Hoftych.
1. FC Slovácko - Liptovský Mikuláš 3:0 (1:0)
Branky: 80. a 85. Vecheta, 11. Kalabiška.
Slovácko - I. poločas: Nguyen - Reinberk, Srubek, Kadlec, Šimko - Holzer, Kudela, Havlík, Jurečka, Kalabiška - Cicilia.
II. poločas: Nemrava - Merdovič, Daníček, Divíšek - Tomič, Polášek, Mareček, Sadílek, Navrátil - Šašinka, Vecheta. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: