Hlavní obsah

Dojemné loučení na pokračování. Další pamětník zlaté éry opouští Plzeň. A není sám

Plzeň
Aktualizováno

Když přestavba kádru, tak pořádná, řekli si ve fotbalové Viktorii. Záložník Jan Kovařík přestupuje z Plzně do týmu Bohemians Praha 1905. Ve Štruncových sadech působil osm a půl roku, s klokany již během dneška absolvuje i první trénink. V červenomodrém dresu Kovařík získal 4 tituly, zahrál si Ligu mistrů a měl velký podíl na úspěších klubu. V Ďolíčku podepíše smlouvu na dva roky. Plzeňský Ondřej Mihálik pak stráví sezonu na hostování v Českých Budějovicích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Plzně Aleš Čermák a Jan Kovařík oslavují gól proti Olomouci.

Článek

Loučení až dojemné. Limberský a Hořava je mají za sebou. Ve Viktorce prožili své nejlepší léta. Po roce dal sbohem také reprezentant Ondrášek. A teď došlo i na dalšího pamětníka zlatých časů.

„Ve Viktorce jsem prožil krásné chvíle, odehrál spoustu velkých zápasů, na které nikdy nezapomenu. Stejně tak zůstane vždy v mé paměti skvělá parta a samozřejmě fanoušci," říká na klubovém webu Jan Kovařík, který po osmi a půl letech mění dres a již v pátek se zapojí do přípravy v Bohemians 1905.

„Je to pro mě zase nová výzva, budu se chtít prosadit. Ale Viktorce budu i nadále držet palce, hlavně, aby se povedlo postoupit v pohárech," vzkazuje Kovařík.

Podle Jana Kovaříka se ukázala síla týmuVideo: Sport.cz

Plzeňský dres oblékl levonohý fotbalista poprvé v roce 2013, když přestoupil do Štruncových sadů z Jablonce. A šlo o hodně ostrou premiéru na hřišti Neapole ve vyřazovací fázi Evropské ligy. V domácí odvetě se dokonce prosadil i mezi střelce a výrazně přispěl k postupu do osmifinále soutěže.

Od té doby patřil Kovařík mezi důležité hráče Viktorie. Získal s ní celkem čtyři mistrovské tituly, Český Superpohár a dvakrát si zahrál základní skupinu Ligy mistrů. Fanouškům se jistě vybaví nejen brilantní centry levou nohou, ale třeba i gól v Doosan Areně proti AS Řím právě v prestižní soutěži.

„Honza se zasloužil o zisk čtyř nezapomenutelných titulů a patří nesmazatelně do naší úspěšné klubové historie. Navíc byl vždy vzorovým hráčem s vynikajícím přístupem, a i po lidské stránce skvělý člověk," říká na adresu „Koviho" generální ředitel klubu Adolf Šádek.

„Přeju mu, aby se mu dařilo v novém angažmá a byl spokojený i v osobním životě. Až přijede poprvé k nám na stadion jako soupeř, určitě se s ním budeme chtít před utkáním společně s fanoušky rozloučit," avizuje Šádek.

Bývalému reprezentantovi do 21 let Kovaříkovi se počítá i titul se Slavií ze sezony 2008/09, byť za ni nastoupil jen krátce. Rodák z Mostu v 295 ligových zápasech zaznamenal 34 branek a 57 asistencí. Slávistický odchovanec v minulosti působil i v Českých Budějovicích a Jablonci.

Mihálik odchází na jih

Kovaříkem ovšem řez kádrem Viktorie nekončí. Záložník či útočník Ondřej Mihálik stráví sezonu 2021/2022 na hostování v Českých Budějovicích. Oba kluby se dohodly právě dnes a hráč se ihned zapojí do přípravy Jihočechů.

Čtyřiadvacetiletý ofenzivní hráč přišel do Viktorie před dvěma lety z nizozemského AZ Alkmaar. Nejprve formou ročního hostování, které se následně změnilo v přestup. Před startem nové sezony nyní odchází na roční hostování bez následné opce do Dynama.

„Aktuálně máme velmi široký kádr, takže jsme se rozhodli, že bude pro Ondru nejlepší využít možnosti hostování. V Budějovicích by měl patřit mezi důležité hráče týmu, a hlavně pravidelně nastupovat, což je naším cílem. Hostování neobsahuje následnou opci, takže i nadále zůstane naším hráčem," vysvětluje Šádek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice