Hlavní obsah

Fotbalisté Budínský a Klíma přestoupili do Ostravy

Ostrava

Fotbalisté Lukáš Budínský a Jiří Klíma přestoupili z Mladé Boleslavi do Ostravy. S Baníkem dnes uzavřeli víceleté smlouvy. Klub o tom informoval na svém webu. Devětadvacetiletý záložník Budínský i o pět let mladší útočník Klíma ve čtvrtek v Ostravě úspěšně absolvovali zdravotní testy a kluby dnes přestup uzavřely.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Budínský míří do Baníku.

Článek

"Myslím si, že jsme v těchto dvou hráčích získali dvě opravdové posily," uvedl sportovní ředitel Ostravy Alois Grussmann. "Jirka Klíma je kvalitní útočník, který může hrát na hrotu, pod ním i na křídle. Kvality Lukáše Budínského známe z Karviné i Mladé Boleslavi, hovoří za něj čísla, kromě toho, že je to velmi dobrý střední záložník, umí výborně zahrávat standardky," dodal.

Budínský míří do Baníku na své čtvrté prvoligové angažmá, předtím za Mladou Boleslav, Karvinou a Bohemians 1905 odehrál 183 utkání a vstřelil 40 gólů. Klíma nastupoval v nejvyšší soutěži za Jihlavu a Boleslav, v 70 startech zaznamenal patnáct branek.

"O zájmu Baníku jsem věděl možná tak čtrnáct dnů, trochu se to táhlo, ale povedlo se. A teď už se můžeme jen těšit a připravovat se na to, že budeme hrát v jednom z největších českých klubů," uvedl Klíma pro klubový web.

Oba by se teoreticky mohli objevit v sobotních přípravných zápasech Ostravy proti Prostějovu a Třinci.

Reklama

Související témata: