Hlavní obsah

Jeden cizinec se do Slavie zatím vrátil, druhý je na odchodu

Praha

Odjezd na herní soustředění museli odložit, nicméně sešívaní od pondělka znovu zařezávají v rakouském Aigenu. V pátek se tam v generálce na novou sezonu utkají s Piastem Gliwice, šestým týmem uplynulé sezony polské ligy a mistrem ročníku 2018/19. S fotbalisty pražské Slavie se znovu připravuje Petar Musa, který jaro strávil na hostování v Unionu Berlín. Bundesligový klub má nicméně o chorvatského útočníka i nadále zájem.

Foto: slavia.cz

Slávista Petar Musa během soustředění v rakouském Aigenu.

Článek

Fanoušky červenobílých teď nejvíc zajímá osud rumunského špílmachra. Nicolae Stanciu zatoužil po angažmá v Galatasaray Istanbul, vedení Slavie však zatím jeho odchod stoplo.

Změny se tak aktuálně týkají jiných cizinců v kádru. Ve výpravě nechybí útočník Petar Musa, jemuž skončilo hostování v Unionu Berlín. Bundesligový klub o Chorvata i nadále stojí, otázkou je, zda bude schopen splnit finanční podmínky Slavie.

„Moje budoucnost? Je to otevřené, tak uvidíme," říká Musa v rozhovoru pro klubový web.

Union obsadil sedmou příčku a zajistil si kvalifikaci do Konferenční ligy... „Překvapili jsme všechny v Německu i sami sebe. Myslím si ale, že jsme si to zasloužili, hráli jsme fakt skvěle a skončili na sedmém místě, což je pro takový klub velký úspěch," cení si.

Pochvaluje si také, že ho půlrok v Německu posunul jako fotbalistu i jako člověka. „Hodně mi pomohl styl fotbalu, jako člověk jsem se také neučil řadu nových věcí a myslím si, že mi to hodně pomůže do budoucna," doufá Musa.

Na soustředění naopak neodjel další útočník Júsuf Hilál, který jedná o odchodu do jiného klubu. Podle zákulisních informací má o hráče z Bahrajnu zájem Liberec, kde loni na podzim hostoval, a také Teplice. Je však také dost možné, že Hilál českou ligu opustí.

Trenérům je nadále k dispozici i obránce Taras Kačaraba, o jehož dalším působení v Edenu jedná Slavia s Libercem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články