Hlavní obsah

Boleslav odtajnila další posily. Klíma bude pomáhat nováčkovi

Fotbalová Mladá Boleslav před startem nové sezony dál posiluje svůj kádr. Z Pardubic získala útočníka Ladislava Mužíka a z Prostějova obránce Davida Juráska. Na roční hostování do Hradce Králové naopak odešel zadák Jakub Klíma. Středočeský klub o tom v pátek informoval prostřednictvím tiskové zprávy.

Foto: FK Mladá Boleslav

Útočník Ladislav Mužík v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Mužík přichází do města automobilů s vizitkou druhého nejlepšího střelce minulého ročníku druhé ligy, když na hostování v Chrudimi nasázel dvanáct gólů. V ligových Pardubicích si ale místo nevybojoval.

„Když zavolal manažer pan Hrdlička, že je o mě zájem z Mladé Boleslavi, začali jsme to hned řešit. Potom jsem mluvil se sportovním ředitelem panem Jinochem i s trenérem panem Jarolímem. Především rozmluva s ním pro mě byla zásadní, když mně řekl, co se mnou zamýšlí a co ode mě očekává," řekl brzy 23letý útočník, který ve středočeském klubu uzavřel tříletý kontrakt. V novém prostředí je velmi spokojený, byť aktuálně není zdravotně fit.

„Atmosféra v kabině mě mile překvapila. Když jsem mluvil s představiteli klubu a trenérem, tak všichni zdůrazňovali, že nechtějí už zažít takovou sezonu, jako byla ta minulá. Současný tým je dobrý a určitě o záchranu hrát nechceme, ale naopak se pohybovat v horní části tabulky. Mým nejbližším osobním cílem však je uzdravit se a propracovat do mužstva, posbírat nezbytné prvoligové zkušenosti a být platným hráčem," prohlásil mimo jiné.

Foto: FK Mladá Boleslav

Obránce David Jurásek s majitelem klubu FK Mladá Boleslav Josefem Dufkem.

Ještě o rok delší smlouvu podepsal ofenzivně laděný bek Jurásek, jenž si v uplynulé sezoně druhé ligy připsal za druholigový Prostějov 25 startů s bilancí tří branek. V aktuální letní přípravě nastoupil do všech pěti dosavadních duelů a hned dvakrát skóroval.

„Nabídka z Mladé Boleslavi mě hodně potěšila a moc se mi tady libí. Zázemí máme na vysoké úrovni a travnaté plochy, na kterých trénujeme a hrajeme, jsou neskutečně dobře připravené. V kabině si se všemi kluky rozumím, jsem tady opravdu spokojený. Chtěl bych se dostat do sestavy a pravidelně hrát první ligu v Mladé Boleslavi," hlásí 20letý talent.

Foto: FK Mladá Boleslav

Jakub Klíma (vlevo) odchází z Mladé Boleslavi na hostování do Hradce Králové.

Naopak na roční hostování do Hradce Králové zamířil 22letý obránce Jakub Klíma. Východočeši se po čtyřech letech zase chystají na prvoligové boje a z důvodu kompletní přestavby svého stadionu, budou „domácí" mistrovská utkání hrát právě v Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: