Hlavní obsah

Tahal nohy, pak připravil vítězný gól. Už to byla těžká chůze, smál se jablonecký Pleštil

Hynek PreislerSport.czPrávo

Výtečnou jarní formu v letní pauze neztratil. Dominik Pleštil opět patřil k hlavním postavám Jablonce, který na úvod ligy zdolal dobře hrající Ostravu 1:0. V samotném závěru ze sebe 21letý ofenzivní hráč ještě vymačkal zbytek sil a v 88. minutě krásně naservíroval vítězný balon na zadní tyč na hlavu střídajícího Václava Pilaře. A pak šel ze hřiště.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Václav Pilař z Jablonce a Jan Krob z Jablonce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Nechystal jste se střídat už dříve?

Chystal. Už jsem tahal nohy. Bylo to vidět na mém pohybu před tím sprintem. Už to spíš byla taková těžká chůze. Ale naštěstí jsem tam míč ještě z posledních sil nacentroval a padl z toho gól.

Dal ho Václav Pilař hlavou, přitom je jeden z nejmenších hráčů na hřišti.

Mně to ale u něj nepřekvapuje. I na tréninku je vidět, že má dobrý výskok a hlavu. A hlavně je zkušený, takže ví, kdy má vyskočit. Když to umíte načasovat, o té výšce to ani není. Má dobrý odraz. Vyšplhal se tam krásně.

Celkem jste zahrávali šestnáct rohových kopů, ale ani jeden v gól nepřetavili. Chybělo tomu něco z vaší strany, nebo naopak byli hráči Baníku na tyto situace dobře připravení?

Asi byli dobře připravení. Mají vysoké hráče, dobře je ubránili. Taky jsme do toho dobře chodili, bohužel jsme se však z rohů prosadit nedokázali. Ale tři body jsou doma, takže jsme spokojení. Bylo hodně důležité začít nový ročník vítězstvím. Nerodilo se lehce. Baník byl hodně těžký soupeř. Ve druhém poločase jsme měli i hodně štěstí, kdy jsme si sami dali tyčku a Baník dal gól, naštěstí z ofsajdu.

Věřil jste, že Svozilovo zapojení do hry vyhodnotí sudí jako aktivní?

Neviděl jsem to až tak dobře, čekal jsem na odražený balon. Ale zdálo se mi, že tam čekal celou dobu, že ani nenabíhal a v ofsajdu stál. Samozřejmě nemůžu soudit, dobře jsem situaci neviděl, ale myslel jsme si, že o ofsajd půjde.

Jak se vám po delší době hrálo před větším počtem fanoušků?

Stoprocentně je to lepší, úplně něco jiného. Pouštěl bych lidí víc a víc. Skoro všichni jsou očkovaní, neustále se také testuje, takže nechápu, proč nemůžou být plný stadiony. Samozřejmě se pak hraje úplně jinak.

Je výkon a výhra povzbuzením směrem ke kvalifikaci Evropské ligy?

Stoprocentně. Říkali jsme si, že potřebujme vstoupit do sezony vítězstvím a kvalitním výkonem, i vzhledem k dalším zápasům. Čeká nás toho hodně a chceme v Evropě udělat dobrý výsledek, takže vzpruha je to dobrá.

A pro vás osobně? Byl jste vyhlášen hráčem utkání.

Stoprocentně je to pro mě povzbuzení do další práce a zápasů. Jsem rád, že hned v prvním utkání jsem se chytil dobrým výkonem.

Projevilo se, že kádr Jablonce přes léto tentokrát nedoznal větších změn?

Myslím, že tohle je klíčové. Vždy nám po sezoně odešlo pět šest hráčů a pak je těžké se sehrát, protože kvalifikace o Evropu jsou hned na začátku. Určitě je to pro nás plus.

Reklama

Související témata: