Hlavní obsah

Mistrovská Slavia vydřela tři body, Plzeň vyhrála šlágr, Liberec doma selhal

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

Fotbalisté Plzně zvítězili v nedělním utkání 1. kola nejvyšší soutěže nad Mladou Boleslaví 2:1. Západočeši vedli o dvě branky, zkušený Milan Škoda ale v 62. minutě snížil a dal hostům naději. Výsledek už se ale nezměnil. Doma naplno bodovaly i České Budějovice, které zdolaly 1:0 tým Teplic. Naopak Liberec před vlastním publikem podlehl Slovácku 0:1, vítěznou trefu zařídil Milan Petržela. Mistrovská Slavia diktovala ve Zlíně vývoj zápase, v koncovce se však prosadila jen jednou. Ve druhé půli skóroval Jan Kuchta a Pražané slaví tři body.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Koncem týdne zvládla Plzeň úspěšné vykročení na evropskou pohárovou scénu a nyní vítězně vykročila i do nového ligového ročníku. A opět slavila těsnou výhru 2:1. V první půli měli Západočeši utkání s Mladou Boleslaví jasně pod kontrolou a vedli po trefách Beauguela a Řezníka 2:0.

Jenže po hodině hry první ligovu trefou po návratu z Turecka oživil naděje Středočechů Milan Škoda. Ze zápasu se pak stalo drama. Pro Bílkovy svěřence ovšem i tentokrát mělo šťastný konec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští střelci oslavují. Beauguel a Řezník slaví jednu z branek v síti mladoboleslavského týmu.

Slovácko, které zahájilo kvalifikaci Konferenční ligy porážkou 0:1 v Plovdivu, si spravilo chuť na trávníku Liberce. Slovan tak potvrdil, že se mu proti tomuto sokovi nedaří, protože včetně nedělní prohry, vyhrál jediný z posledních pěti vzájemných ligových zápasů.

Utkání rozhodl zkušený Milan Petržela. Slovácko dovedlo zápas k tříbodovému zisku, i když dohrávalo o deseti. V posledních sedmii duelech u Nisy obdrželo sedm červených karet...

České Budějovice vstoupily do sezony výhrou nad Teplicemi. Udolaly je 1:0, byť skoro hodinu směrem dopředu příliš nehrozily. Jenže z minima Jihočeši nakonec vytěžili maximum, když o jejich triumfu rozhodl v 61. minutě přízemní střelou Ondřej Mihálik.

Slavia odstartovala ve Zlíně cestu za čtvrtým mistrovským titulem za sebou. Pražané prošli minulým ligovým ročníkem bez porážky a nezaváhali ani na zlínské Letné. Stačil jim k tomu jediný zásah kanonýra Kuchty. Přemožitele v nejvyšší soutěži tak sešívaní nenašli už 47 utkání po sobě.

Program 1. ligového kola:
Sobota
Hradec Králové - Bohemians 1:1
Jablonec - Ostrava 1:0
Pardubice - Karviná 2:2
Sparta - Olomouc 3:2
Neděle
Plzeň - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 28. Beauguel, 36. Řezník - 62. Škoda.
Liberec - Slovácko 0:1
Branka: 31. Petržela.
České Budějovice - Teplice 1:0
Branka: 61. Mihálik.
Zlín - Slavia 0:1
Branka: 70. Kuchta.

Reklama