Hlavní obsah

Kuchta nebyl na hřišti příliš vidět, přesto rozhodl. Pomohl jsem týmu, září střelec gólu Slavie

Zlín

Fotbalisté mistrovské Slavie splnili v premiérovém utkání nového ročníku nejvyšší soutěže ve Zlíně i bez několika opor roli favorita, avšak na tři body se pořádně nadřeli. Vítězství 1:0 jim zajistil dvacet minut před koncem útočník Jan Kuchta, který tak navázal v moravském městě na jarní hattrick.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kanonýr Jan Kuchta ze Slavie se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

„Jestli je Zlín mým oblíbeným soupeřem? Asi ano, ale na to vůbec nekoukám. Pro mě je rozhodující, že jsem přispěl k důležité výhře našeho mužstva v zápase, v němž proti nám stál hodně nepříjemný soupeř. Oproti minulosti Zlíňané tolik nenakopávali balony dopředu, ale počínali si dobře kombinačně. Hlavně v prvním poločase nám dělali velké problémy. Jsem moc rád, že jsme mimořádně těžký začátek ligy zvládli," září Kuchta.

Především úvod střetnutí jeho mužstvu příliš nevyšel. „Domácí nás zatlačili. Hlavně díky brankáři Kolářovi a stoperům jsme ale první poločas přečkali bez inkasovaného gólu. Druhá půle už zase patřila spíš nám. Zlepšili jsme se a povedlo se nám vstřelit rozhodující gól," raduje se.

Kuchtova hvězdná chvíle přišla v sedmdesáté minutě. „Oscar mně skvěle posunul balon do strany. Měl jsem ho na dlouhou nohu. Vím, že zlínský brankář Dostál chodí brzy na zem, a tak jsem zkusil vypálit pod břevno. Povedlo se, a pak jsem si řekl o střídání, aby mohl místo mě přijít čerstvý hráč," líčí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z gólu.

Připustil, že až do vítězné branky se do hry příliš nedostal. „Zlíňané nás dobře pokrývali. Jednu šanci jsme ale nakonec proměnili, a to je podstatné," tvrdí Kuchta. Slávisté postrádali ve Zlíně reprezentanty z nedávného mistrovství Evropy Masopusta, Ševčíka, Holeše či Bořila. „Jsme ale přece nejlepší klub v Česku, a tak máme široký kádr. S jejich absencemi jsme se vypořádali," těší ho. Slávističtí fotbalisté, kteří toho na šampionátu hodně odehráli, se už v pondělí připojí k mužstvu. „Bude nás zase víc, a začne tuhý boj o triko," usmívá se Kuchta.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský věřil, že Kuchtova velká chvíle ve Zlíně přijde. „Byl dlouho na hrotu osamocený, proto jsme k němu po pauze poslali Schranze, který naši hru hodně oživil. Honza opět prokázal, že se umí ve střelecké příležitosti prosadit," chválí kouč loňského nejlepšího ligového kanonýra.

Reklama