Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Jablonec 3:0Škoda po návratu z tureckého angažmá při střelecké chuti. Středočechům zajistil výhru dvěma góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Fila 1 : 0
14. Škoda 2 : 0
79. Škoda 3 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav
Aktualizováno

Po prázdninovém zemětřesení v hráčském kádru potvrdili fotbalisté Mladé Boleslavi ve druhém dějství ligového podzimu ambice, s nimiž do soutěže vstupovali, když porazili Jablonec 3:0. Pravdou ovšem je, že jim to jablonecký nešťastník Štěpánek nesmírně usnadnil. Během úvodní čtvrthodiny vyrobil dvě obrovské minely, díky nimž získali domácí dvougólový náskok, který byl pro další průběh střetnutí rozhodující. Severočeši se sice po změně stran zlepšili, ale střelecky disponovaný kanonýr Milan Škoda jejich choutky na zdramatizování zápasu uťal.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Jan Hanuš z Jablonce a střelec druhého gólu Milan Škoda z Boleslavi.

Článek

Jablonecký obránce Štěpánek jen zíral, co si Brazilec v mladoboleslavských službách všechno dovolí a jak to s balonem umí. Ewerton si s ním totiž pohrál jako s malým klukem, v šestnáctce ho vyškolil tak, že si Štěpánek sedl na zadek a pak se už jen udiveně sledoval, jakou cizelérsky přesnou přihrávku domácí Fila dostal.

Samozřejmě že ji zužitkoval ve vedoucí gól, který na rozdíl od Filova prvního už platil. Devatenáctiletý mladík, který přišel do Mladé Boleslavi z Brna, se trefil po devíti minutách, jenže jeho rychlá branka pro odmávaný a videem potvrzený ofsajd neplatila.

Za tři minuty přidal navrátilec z tureckého angažmá Milan Škoda druhou branku a kouč Severočechů Rada vyletěl ze střídačky jako čertík z krabičky. Aby ne, když inkasovaný gól nesl zase autogram nešťastníka Štěpánka. Atakován Filem poslal malou domů Hanušovi tak lajdácky, že Škoda byl u míče dřív než brankář Severočechů. A pro takového rutinéra, jakým Škoda je, nepředstavovalo problém se už podruhé po návratu do české ligy trefit.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Vojtěch Smrž z Boleslavi, Tomáš Ladra z Boleslavi a Milan Škoda z Boleslavi oslavují gól.

U dvoubrankového náskoku domácích zůstat nemuselo, protože už do přestávky měl dvě šance i Ladra, ale nic z nich nebylo.

Jablonecký trenér pochopitelně reagoval. Chybujícího Štepánka vystřídal už po půlhodině, svým svěřencům promluvil o přestávce pořádně do duše. Však se také Severočeši po změně stran zlepšili, vyrovnali hru, vytvořili si i několik slibných příležitostí, aby zápas ještě zdramatizovali.

V té největší se ocitl Kubista, jehož střelu ovšem zblokoval Karafiát.

"Prvních patnáct minut rozhodlo. Dva góly jsme si dali sami, jednou nám navíc pomohl odpískaný ofsajd. A to všechno proto, že nám chyběl pohyb, špatně jsme domácí hráče dostupovali, hráli zbytečně dozadu a tím se dostávali pod tlak," glosoval nepovedené jablonecké vystoupení Petr Rada.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Martinec z Jablonce a Milan Škoda z Boleslavi.

Duel tak nakonec rozřešil hlavičkující Škoda, který po neproměněných šancích Fila a Dancáka mladoboleslavskou výhru pojistil.

V novém angažmá dal už tři góly, takže momentálně jich má na kontě 116 a žebříčkem Klubu kanonýrů stoupá výš a výš. Legendárního slávistického snajpra Josefa Kadrabu už má na dohled, neboť je dělí jediná branka.

"Sám jsem až překvapený, jak spolupráce Škody a Fila na hrotu útoku funguje. Ale zlepšovat je stále co," pochopitelně kvitoval výhru i výkon svých svěřenců domácí trenér Karel Jarolím.

Jablonci generálka na čtvrteční utkání třetího kvalifikačního kola Evropské ligy se skotským Celtikem Glasgow ani trochu nevyšla, takže trenér Rada má o čem přemýšlet.

FK Mladá Boleslav - FK Jablonec 3:0 (2:0)
Branky: 11. Fila, 14. a 79.  Škoda. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Kotalík - Hocek (video). ŽK: Douděra - Kratochvíl, Pilař. Diváci: 2471.
Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler - Ladra (74. Skalák), Matějovský (66. Smrž), Dancák, Ewerton (74. Stránský) - Škoda (89. D. Mašek) , Fila (66. L. Mašek). Trenér: Jarolím.
Jablonec: Hanuš - Štěpánek (32. Surzyn), Martinec, Zelený, Krob (79. Smejkal) - Považanec - Pleštil, Kubista (65. Houska) , Kratochvíl (79. Čvančara), Malínský (65. Pilař) - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: