Hlavní obsah

Remízový duel v Karviné zakončila strkanice. Někdy je to válka a stačí jiskřička, vysvětloval Koubek

Karviná

Stejně jako v úvodním kole se Karviná ani Hradec Králové nedočkali výhry. Ale ani neprohráli, protože jejich vzájemný souboj na hřišti v Ráji skončil nerozhodně 1:1. Hosty poslal do vedení už v 5. minutě Pavel Dvořák, remízu zařídil ještě v první půlhodině Estonec v karvinských službách Vlasij Sinjavskij.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek dostává žlutou kartu od hlavního rozhodčího Ondřeje Cieslara.

Článek

„Byli jsme výhře určitě blíž. Hlavně ve druhém poločase jsme hráli lépe než Karviná. Ale když nedáme šance, musíme uznat, že získaný bod je zasloužený," řekl trenér ligového nováčka Miroslav Koubek.

„Vyšel nám vstup a dali jsme gól z akce, kterou někdy trénujeme. Pak jsme si to ale udělali zbytečně těžší a po individuální chybě jsme domácím nabídli vyrovnání," poukázal Koubek na nepovedenou malou domů v podání Petra Kodeše, kterou vystihl Sinjavskij a podél vyběhnuvšího Viléma Fendricha poslal míč lehounce do sítě.

„Bylo to po dlouhém nákopu gólmana. Čekal jsem, že to Kody odhlavičkuje někam do autu, ale rozhodl se jinak a trochu mě překvapil. Je to to velká škoda, Karviná byla do té doby bezzubá a touhle situací jsme je zbytečně posadili na koně," nabídl pohled na vyrovnávací trefu brankář Hradce Králové Fendrich.

I začátek druhé půle vyšel hostům. Daniel Vašulín z otočky trefil tyč, Otto Urma zblízka domácího brankáře Vladimíra Neumana. Vašulín následně nezužitkoval brejk z poloviny hřiště a Vlkanova provětral jen Neumanovy rukavice. „Mohl bych těch šancí litovat, ale já se chci radovat z toho, že jsme si je za těch deset minut dokázali řetězově vytvořit. To svědčí o tom, že jsme na nějaké úrovni. Chci věřit, že příště už je proměníme," hodnotil trenér Koubek.

Bojovné utkání vítěze nemělo, přestože se domácí trenér Jozef Weber pokoušel ofenzivu posílit střídáním Rafaela Tavarese, či nasazením nejlepšího střelce přípravy Kacpera Zycha. „Zprvu to vypadalo, že nám druhý útočník pomůže, ale postupně nám změna rozestavení začala dělat problémy. Ztratili jsme střed pole a hosté toho využívali," popisoval karvinský kouč.

Bojovné utkání zakončila hromadná strkanice, kterou po závěrečném hvizdu rozhodčího Ondřeje Cieslara rozpoutala kontroverze domácího Lukáše Čmelíka s Kodešem. „Náš hráč tam měl dostat do nosu, ale neviděl jsem to. Jen prodávám, jak jsem nakoupil. Bylo to hodně emotivní utkání. Sudí to trochu pustil, což je dobře. Jen na můj vkus trochu někdy brečeli, proto to trochu eskalovalo. Ale po zápase jsme si podali ruce a všechno je dobré," pousmál se obránce Karviné Petr Buchta.

„Je to sport, někdy válka, každý touží po bodech. Stačí když přeskočí jiskřička. Je to mužný sport, nijak bych to nedramatizoval a neviděl bych v tom nic neobvyklého," dodal trenér Miroslav Koubek.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články