Hlavní obsah

Liberec schytal historický debakl. Hoftych žádá posily a vyvrací fámu

Liberec

Čísla jsou neúprosná. Do ligové sezony fotbalisté Liberce vstoupili dvěma zápasy na domácí půdě. Nemají z nich žádný bod, ani jednou ještě nedokázali skórovat. Po porážce se Slováckem (0:1) je ještě více uzemnil sobotní debakl 0:5 se Spartou, který je pro Slovan historicky vůbec nejvyšší domácí porážkou v lize. „V úvodních zápasech jsme narazili na mimořádně těžké protivníky v době, kdy nejsme ve formě. Protočili jsme ve dvou kolech snad úplně všechny hráče. Uvidíme, jak to pojede dál,“ dělá si trenér Pavel Hoftych starosti.

Foto: fcslovanliberec.cz

Trenér Pavel Hoftych má starosti...

Článek
Fotogalerie

Slovan je jako Fénix, vždycky nakonec vstane z popela. Jeho kouč nezatracuje hráče, které má k dispozici. Již od zimy ovšem kádr oslabujeme. Každý půlrok mužstvo začíná v novém složení, teď potřebuje posílit.

„Žádám od vedení klubu posily už od léta. Bavíme se o tom. Neustále říkám, že tři kvalitní hráči Liberci chybějí. Ne pouze pro doplnění kádru. Noví hráči musejí být zkušení, harcovníci, kteří budou použitelní hned. Jdeme dál. Začátek sezony máme těžký," poukazuje Pavel Hoftych v nahrávce pro média.

Je v těžké situaci. Snad i proto se v zákulisí šíří informace, že by se trenér časem rád přesunul do role sportovního ředitele. Vyzkoušel si ji již na Slovensku.

„Žádná pravda, čistě fáma! Jsem na lavičce rád, vrátil jsem se z pozice generálního manažera blíž k týmu," zdůrazňuje.

„Roli sportovního ředitele jsem si zkusil tři roky v Trnavě a víc mi sedí práce u týmu. Jsem tu rád jak v realizačním štábu, tak s týmem. Čeká nás hodně těžká a tvrdá práce s různým koncem, to je vždy jasné. Vůbec ovšem neuvažuji, že bych se přesouval do nějaké role. Reakci jsem ani nikde nezaznamenal a nejsou to moje myšlenky," ujišťuje Hoftych.

Slovan od Sparty inkasoval hned čtyři góly v oslabení po vyloučení navrátilce Gebre Selassieho. Kouč protestuje proti první žluté kartě pro zkušeného internacionála.

„Nebyla ani sporná...! Třeba Hancko fauluje rozběhnutého Koscelníka zezadu a nedostane ji. Pak ji Theo dostane za nic u naší střídačky. Byl jsem u toho, viděl jsem souboj dobře a nešlo o zákrok na žlutou. Beru to jako chybu rozhodčího. Zbytek duelu ovlivnila druhá žlutá karta, která byla v pořádku, ale je potřeba na rovinu říct, že Sparta je momentálně velmi silná. Odehrála velmi dobrý zápas," vykládá trenér Slovanu.

Uvědomuje si, že jeho hráči v obraně nestíhali i kvůli tomu, že proti favoritovi nasadil hodně mladíků.

„Záměrem bylo vydudat Spartu, dostat je do stavu, kdy je protihráčům zápas nepříjemný. To byla naše jediná šance. Vyloučení pak už změnilo zápas úplně," krčí Hoftych rameny.

Reklama

Související témata: