Hlavní obsah

Budějovičtí zahráli podle koučových představ až v závěru. To je málo, uvědomuje si Horejš

Na úvodní domácí triumf nad Teplicemi ve druhém ligovém kole v Uherském Hradišti nenavázali. Fotbalisté Českých Budějovic podlehli po matném výkonu Slovácku 0:1, a tak kouč Dynama David Horejš netajil po závěrečném hvizdu značné zklamání.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Slovácka se radují z vítězného utkání.

Článek

Jak hodnotíte utkání?

Tušili jsme, že to bude hodně těžký zápas. Potvrdilo se to. Zároveň jsme ale věděli, že Slovácko mělo za sebou náročný odvetný duel v Konferenční lize s Plovdivem, na jehož konci padlo v penaltovém rozstřelu. Předpokládali jsme, že domácím budou postupně ubývat síly, a nám se naskytne příležitost udeřit. Jenže jsme neměli moc dobrý první poločas a po pauze jsme po zaváhání v obraně inkasovali. Sami jsme toho směrem dopředu mnoho nepředvedli. Měli jsme vyvinout mnohem větší tlak.

Co svým hráčům hlavně vyčítáte?

Nedařila se nám přechodová fáze do protiútoku. Byli jsme až příliš zbrklí, zbytečně jsme ztráceli míče. Až v posledních zhruba deseti minutách jsme si vynutili tlak, ale šance, do nichž jsme se dostali, jsme bohužel nedokázali proměnit. Na to, abychom mohli pomýšlet na bodový zisk, jsme toho předvedli málo. Slovácko zvítězilo zaslouženě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Proč jste už půl hodiny před koncem střídal mladého Hellebranda?

Chtěl jsem, abychom se pokusili prosadit se dlouhými balony do šestnáctky Slovácka. Hellebrand nemá takové dispozice, aby byl schopen míče sbírat. Ze hřiště jsem ho tudíž stáhl z taktických, nikoli výkonnostních důvodů.

Po dvou ligových kolech máte tři body. Jak jste spokojený se vstupem do nového prvoligového ročníku?

Herně příliš ne. Jsme rozhodně schopni podávat lepší výkony. V zápase s Teplicemi pro nás bylo aspoň útěchou, že se nám povedlo dovést utkání do vítězného konce. Na Slovácku už to neklaplo. Musíme zapracovat na koncovce, proměňování šancí je zatím naší největší slabinou. A střeleckých příležitostí bychom si navíc měli vytvářet víc. V dalších ligových kolech čekám v tomto směru zlepšení.

Reklama