Hlavní obsah

Baník řádil ve vzduchu, palbu rozjel Kuzmanovič. Svůj gól jsem ani neviděl, říká

Zlín před týdnem doma potupili bůrem, v sobotu na Střeleckém ostrově zase třemi zásahy položili na lopatky České Budějovice. Fotbalisté Ostravy mají v úvodu nového ročníku ligy gólový apetit a formu jako víno!

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Nemanja Kuzmanovič z Baníku (vpravo) sleduje souboj mezi záložníkem Českých Budějovic Petrem Javorkem (vlevo) a obráncem Ostravy Jiřím Fleišmanem.

Článek

K výhře 3:1 nad Dynamem zavelel ve 35. minutě Kuzmanovič, když pěkný Ndefeho centr od pomezní čáry na zadní tyč uklidil v těžké pozici křížnou hlavičkou do brány. „Měl jsem míč trochu dál od sebe, zkusil jsem skočit a vrátit ho na přední tyč. Padal jsem na zem a ani jsem neviděl, že zapadl do sítě. Ale kluci se začali radovat a zvedat ruce nad hlavu, takže mi to došlo....," líčil s úsměvem Srb svoji premiérovou trefu v této sezoně.

A moc důležitou. Baník vstoupil do zápasu slibně a hned zkraje si vytvořil šance, jenže do černého mířil až Kuzmanovič, jehož trefa tým nakopla. „Hodně nám pomohla," pokyvoval i její autor.

Sedm minut po pauze pak Baník udeřil ze vzduchu znovu. Tentokrát Fleišman z levé strany posadil míč na hlavu Tetourovi a Ostravané už náskok nepustili. „Někdy vám lítá do vápna padesát centrů a nic z toho není. Jindy stačí třeba jenom tři a jsou z toho dva góly. Budějovice nám je trochu umožnily. Daly nám prostor, abychom míče přenášeli na strany, kde to měli otevřenější," vykládal hostující trenér Ondřej Smetana, jehož fotbalová družina navázala na minulý triumf nad Zlínem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Smetana, trenér Baníku Ostrava.

„Dynamo bude doma hodně dobré a těžko se na jeho hřišti bude bodovat. Souboje tady bolely, o to víc si výhry ceníme," mnul si radostně ruce Smetana. „Fyzicky strašně náročné utkání. Celý týden de facto pršelo a běhalo se nám dobře, jenže dneska panovalo venku asi 30 stupňů. Celkově to byl vyrovnaný zápas, ale měli jsme víc šancí," připomněl Kuzmanovič.

Smetana provedl v základní jedenáctce jedinou korekci. Místo Sora nasadil Potočného, který defenzivu Jihočechů řádně zaměstnával. „Rozhodli jsme se pro Romana. Říkali jsme si, že bude dneska platnější než Sor, což se i ukázalo. Máme široký kádr, což nám umožňuje být variabilnější a reagovat na soupeře. Nic se ale nemění na tom, že Sor je právoplatným členem týmu a příště zase může klidně hrát on," ujišťoval kouč Baníku.

Foto: Michal Bártík/Dynamo České Budějovice

Kapitán Českých Budějovic Martin Králik (vlevo) a útočník Baníku Ladislav Almási v utkání 3. kola Fortuna ligy.

Netajil spokojenost. Ostravané z posledních dvou duelů uzmuli šest bodů při impozantním skóre 8:2! „Musím zaklepat a nechci to zakřiknout, ale všechno se odvíjí od toho, že celý tým maká. Nejen útoční hráči," všiml si Kuzmanovič, jenž lituje úvodního nezdaru v Jablonci, kdy mužstvo neproměnilo příležitosti a v závěru inkasovalo rozhodující gól. „Předvedli jsme tam dobrý výkon a v některých pasážích zápasu jsme Jablonec dokonce přehráli," povzdechl si 32letý ofenzivní záložník.

O třetí výhru v řadě zabojuje s parťáky příští neděli, kdy hostí Pardubice.

Reklama