Hlavní obsah

Karviná - Zlín 2:3Famózní obrat Zlína a výhra za tři body díky gólu v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Buchta 1 : 0
47. Papadopulos 2 : 0
59. Fillo 2 : 1
79. Poznar (penalta) 2 : 2
90. Cedidla 2 : 3
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína smazali v utkání 4. kola nejvyšší soutěže na hřišti Karviné dvoubrankové manko a zvítězili po obratu 3:2. Slezané se dostali do vedení ve 23. minutě po brance Petra Buchty a úvodu druhé půle zvýšil jejich náskok Michal Papadopulos. "Ševce" však vrátil do hry v 59. minutě Martin Fillo, o 20 minut později vyrovnal z penalty Tomáš Poznar a konečné tři body trefil Zlínu ve druhé minutě nastaveného času střídající Martin Cedidla, který byl na hřišti sotva minutu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů a trenéra Zlína Marka Kalivody z třetí branky.

Článek

"Otočení takového zápasu je o morálce. Je vidět, že se v týmu skládá dobrá parta. Je tam potřebné semknutí. Když dostaneme branku, tak nás to ani v jednom zápase nepoložilo a neměli jsme hlavy dole. To se ještě nestalo a snad se to ani nestane. Takhle se má dohrávat a bojovat," uvedl na on-line tiskové konferenci asistent trenéra Zlína Jan Jelínek.

Zlín tak zvítězil v lize podruhé za sebou a se šesti body se posunul v neúplné tabulce na šesté místo. Karviná naopak ztratila dvoubrankový náskok podruhé v sezoně, stejně při remíze s Pardubicemi (2:2) a dál čeká na první vítězství. Aktuálně ji patří se dvěma body 14. příčka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné, Rudolf Reiter ze Zlína a brankář Vladimír Neuman z Karviné.

"Těžko se to hodnotí. Stejně jako proti Pardubicím jsme vedli 2:0, ale začali jsme opět zmatkovat. Od snížení jsme ztratili nad průběhem zápasu kontrolu. I taková utkání se dají dohrát, ale u nás bohužel přišel faul Soufiho (Dramého), který šel ve vápně do skluzu. To je špatně a tahle hrubá chyba nás stála výsledek. V závěru jsme se s tím snažili něco udělat, ale paradoxně jsme to byli my, kteří dostali ránu z milosti. Jsem z toho přejetý," řekl trenér Jozef Weber.

Radost hráčů z Karviné z první branky domácího celku.

Petr Sznapka, <a href="http://www.ctk.cz/">ČTK</a>

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a už po dvou minutách hry ohrozil branku gólmana Dostála ranou z hranice pokutového území Túlio, nicméně přestřelil. Karvinský nováček v základní sestavě Túlio byl dál aktivní a chvíli na to oslovil nebezpečným centrem i Čmelíka, také on ale nezakončil přesně.

Zlín, který se v minulém kole dočkal proti Teplicícím prvního vítězství takřka po půl roce, mohl udeřit po čtvrthodině hry, jenže Poznar z přímého kopu neuspěl.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Tomáš Poznar ze Zlína a Antonín Křapka z Karviné.

Skóre zápasu tak otevřela Karviná. Ve 23. minutě si naskočil na přetažený přímý kop z levé strany Santos, vrátil míč do pokutového území a zde ho dopravil do sítě důrazně hlavičkující Buchta. Obránce Slezanů se v lize trefil pošesté v kariéře a proti svému bývalému klubu, kde působil ještě v minulé sezoně.

Domácí pokračovali v útočné hře a do přestávky se mohli prosadit znovu Túlio nebo Čmelík, jejich pokusy však letěly pokaždé mimo. Zlín navíc přišel do poločasu o brankáře Dostála, který si poranil koleno a musel ho vystřídat náhradní gólman Rakovan.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Youba Dramé ze Zlína a Antonín Křapka z Karviné.

Co se hráčům Karviné nepodařilo v závěru první části, to napravili hned v úvodu té druhé. Hned po minutě hry vyslal z levé strany prudký centr před bránu Bartošák a Papadopulos se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Šestatřicetiletý útočník se prosadil podruhé v sezoně.

Teprve po druhé inkasované brance se Zlín vrhl do útoku a v 55. minutě mohl snížit Reiter, jeho šanci ale zablokovali domácí obránci. O chvíli později se hosté přeci jen dočkali. Po odvráceném rohovém kopu se opřel do míče Fillo a vrátil nekompromisní ranou "Ševce" do hry. "Ukázali jsme, že mužstvo má charakter. Otočit výsledek ve 35 stupních ze stavu 0:2 je vynikající. Jsem rád, že jsem prolomil svou střeleckou smůlu," přiznal Fillo.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Eduardo Santos z Karviné a Lukáš Vraštil ze Zlína.

Zlín následně pokračoval v tlaku a Poznar vzápětí trefil tyč. Útočník Zlína se ovšem dočkal 11 minut před koncem. Po faulu Dramého na střídajícího Tkáče nařídil sudí Machálek pokutový kop a zkušený útočník střelou do protipohybu gólmana Neumana vyrovnal.

"Možná šlo udělat lépe ten první dotek. Po tom pohybu mi ale noha zůstala u země. Snažil jsem se zasáhnout balon, ale místo toho jsem trefil soupeře," litoval Dramé.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Marek Hlinka ze Zlína a Kristi Qose z Karviné.

Domácí se sice ještě snažili v závěru vrátit do vedení, místo toho ale naopak utkání úplně ztratili. Conde sice po brejku ještě svou šanci neproměnil, ve druhé minutě nastaveného času se však prodral k nakopnutému míči střídající Cedidla a dokonal konečný obrat ve prospěch Zlína.

"Po snížení Filla bylo na hráčích znát, že si začínají věřit. Převzali jsme vývoj hry a věřil jsem, že nám ještě nějaká branka spadne. Následně přišla penalta a to otočení už byl takový bonbónek za tu víru. Kluci na soupeři cítili, že se začínal strachovat a tím jsme je asi porazili," dodal Jelínek.

Zlín tak vyhrál v lize podruhé za sebou a porazil Karvinou podruhé z posledních šesti zápasů.

Reklama

Související témata: