Hlavní obsah

Útok na titul dostal první trhlinu. Chtěli jsme dvanáct bodů, ne deset, lituje Vrba po derby

Ligový start jim vyšel, měli plný bodový zisk. Po sobotní remíze 1:1 v derby na Bohemians už ovšem fotbalisté Sparty vedou tabulku jaksi podmíněně. Slavia s odloženým zápasem s Olomoucí k dobru drží plný bodový zisk. Stejně jako Plzeň, která se v neděli v Liberci může posunout na první příčku. „Chtěli jsme dvanáct bodů. Deset není málo, ale taky to není, co jsme chtěli,“ kaboní se po ztrátě v Ďolíčku trenér Pavel Vrba.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Pavel Vrba na lavičce v Ďolíčku.

Článek
Fotogalerie

Těžký týden. V úterý Letenští vypadli s Monakem a poosmé v řadě v kvalifikaci Ligy mistrů pohořeli. Konfrontace s předním týmem francouzské nejvyšší soutěže potvrdila, jak daleko ještě do milionářské soutěže mají.

„Pokud se budeme chtít o Lize mistrů vůbec bavit, musíme v první řadě získat domácí titul," zopakoval trenér Pavel Vrba své přesvědčení, že nemistrovská část předkol je až příliš těžkou disciplínou. Český vicemistr navíc bude za rok hrát jen o Konferenční ligu.

Jestliže tedy Sparta prahne po dalším pokusu o Ligu mistrů, má jedinou možnost. Sebrat titul Slavii, která je po třech triumfech v řadě pevně usazená na českém trůnu.

Letenští na rozdíl od sešívaných začali již ve 2. předkole proti Rapidu Vídeň. Náročný program se na jejich představení v Ďolíčku nejspíš hodně podepsal. Proti Klokanům byli do přestávky dost zvadlí.

„První a druhý poločas jsou nesrovnatelné. Do přestávky byla naše hra strašně pomalá, až po ní dostala patřičné parametry. Takže asi spravedlivý výsledek. V prvním poločase byla lepší Bohemka, v druhém my," krčí Vrba rameny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Pavel Vrba v emocích.

Jeho tým odehrál na startu sezony osm utkání za 25 dnů. „Velká zátěž se nejspíš projevuje. Zápasů je strašně moc, trochu nás limituje, že máme některé hráče zraněné. Je škoda, že nemůžeme využít třeba oba Krejčí, hráli by, kdyby nebyli zranění," litoval kouč již před týdnem po duelu s Karvinou.

V Ďolíčku se do sestavy vrátil uzdravený Štetina, aspoň na lavičku poprvé v sezoně usedl reprezentant Čelůstka. Marodka je ovšem dál početná, třeba kapitán Dočkal by měl být nejspíš k dispozici až na úvod Evropské ligy v půlce září.

„Momentálně máme šest zraněných hráčů. U některých je to dlouhodobé, třeba u Ládi Krejčího staršího, u zbývajících je návrat otázkou tří až čtyř týdnů. Myslím si, že většina hráčů už bude po reprezentační pauze v pořádku," doufá Vrba.

Reklama

Související témata: