Hlavní obsah

Odchovanec Slavie a gólman z lavičky obrali Spartu. Klokanům však zbyl jen bod

Praha

Hořkosladký výsledek. Každý bod se Spartou je cenný, po remíze 1:1 ho získali. Klokani ovšem již posledních 7 ligových zápasů nevyhráli, což je nejdelší čekání na vítězství od návratu trenéra Luďka Klusáčka. „Diváci se bavili. Viděli kvalitní utkání, v němž jsme byli první půli lepší asi my. Pak už nás Sparta přitlačila. Proto považuji remízu za spravedlivou. Pokud ztratíte vedení a nevyhrajete, tak je to vždycky ztráta. Bod musíme brát,“ přemítá kouč fotbalistů Bohemians Praha 1905.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Dostál z Bohemians a Matěj Polidar ze Sparty Praha během derby.

Článek
Fotogalerie

Sparta ve 4. kole poprvé ztratila body. V Ďolíčku de facto spadla do vlastní pasti. Jedničkou v brance soupeře byl ve všech třech předchozích kolech její kmenový gólman Bačkovský. Proti svému klubu nesměl nastoupit, a tak se poprvé v sezoně postavil mezi tyče Le Giang.

A právě brankář Bohemky se stal mužem zápasu. Klokani především jemu děkují za bodový zisk. Nasadil realizačnímu týmu brouka do hlavy, kdo by měl chytat příště.

„Má pozice? To je otázka na trenéra. Když dostanu šanci, chci se trenérům odvděčit, budu nadále pracovat," ujistil Patrik Le Giang pro O2 TV Sport.

„Patrikův výkon byl excelentní. Vyhodnotíme si, co dál," reaguje Luděk Klusáček.

Další nepříjemností pro Spartu je skutečnost, že jediný gól inkasovala od odchovance Slavie, který se v lize trefil poprvé od loňského 23. srpna.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Patrik Le Giang během utkání se Spartou.

„Pro každého hráče je gól proti Spartě, potažmo Slavii něco extra. Moc hráčů Spartě gól nedalo. Jsem za něj moc rád. Kluci odvedli perfektní práci. Když jsem se bavil s rodiči po zápase, vzpomínal jsem, kolik gólů jsem Spartě v mládeži dal. Jestli byly dva, je to moc. Je to věc, kterou mi do konce života už nikdo nevezme," líčí obránce Martin Dostál v nahrávce pro média.

Klokani zatím jen třikrát remizovali a dál čekají na první výhru. Vedle Sparty uhráli bod i na hřišti Hradce Králové a v Jablonci, doma podlehli Plzni. „Los jsme měli náročný, ale na víc bodů bylo. Vedli jsme ve třech zápasech se silnými soupeři, kteří budou atakovat první pětku. Sparta je navíc jeden ze dvou největších aspirantů na titul," míní Dostál, který v roli kapitána zastupuje zraněného Josefa Jindřiška.

„Kluky bych chtěl pochválit, dřeli, bojovali, dali do derby všechno. Bohužel to nepřineslo tři body, s výkonem jsem ale spokojený," hodnotí Klusáček.

Reklama

Související témata: