Hlavní obsah

Plzeň střídá Spartu v čele tabulky, Jablonec nestačil ani na Teplice

Praha
Aktualizováno

Zatímco Slavia v sobotu zvítězila, Sparta jen remizovala v Ďolíčku. Víkendový program 4. kola fotbalové Fortuna ligy uzavřely čtyři nedělní zápasy. Teplice si poradily s Jabloncem, Baník si zastřílel proti Pardubicím a Slovácko i přes dlouhé oslabení porazilo nováčka z Hradce. Plzeň zvládla zápas v Liberci a vítězstvím 1:0 se posunula do čela tabulky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Imad Rondič z Liberce a Radim Řezník z Plzně.

Článek
Fotogalerie

Jablonec ve čtvrtek utrpěl v Glasgow citelnou porážku od Celtiku, teď ho čekala bitva o Konferenční ligu s Žilinou. V lize si náladu nespravil, v Teplicích po gólu Krunerta z desáté minuty, který přezkoumával VAR, prohrál 0:1 a Teplice tak poprvé v sezoně bodovaly.

Slovácko přivítalo na svém hřišti nováčka z Hradce Králové, s nímž prohrálo poslední čtyři vzájemné ligové duely. Tentokrát však i přes více jak třicetiminutové oslabení, kdy Mareček vyfasoval červenou kartu, zvítězil právě díky gólu potrestaného hříšníka 1:0. Červenou viděl i domácí trenér Svědík. Hradec poprvé v sezoně prohrál.

Ostrava si proti Pardubicím zastřílela. V 72. minutě bylo sice skóre vyrovnané 1:1, ale poté Ostravští přidali další dva góly a radují se z vítězství 3:1. Baník doma v lize od ledna neprohrál devětkrát po sobě a sérii nepřerušil ani dnes, zato Pardubice nevyhrály pět zápasů v řadě.

Plzeň po postupu do závěrečného předkola Konferenční ligy hrála v Liberci. Ve všech třech ligových zápasech sezony Viktoria zvítězila 2:1. Dnes Slovan, i přes nepříznivou předchozí bilanci, kdy mu dvakrát po sobě podlehla, porazila poměrem 1:0 a vyhoupla se do čela tabulky před Spartu. Liberec tak v dosavadním průběhu ligy uhrál pouze bod.

Program 4. ligového kola:
Sobota
Olomouc - České Budějovice 3:3
Mladá Boleslav - Slavia 0:2
Karviná - Zlín 2:3
Bohemians - Sparta 1:1
Neděle
Teplice - Jablonec 1:0
Branky: 10. Krunert
Ostrava - Pardubice 3:1
Branky: 54. Tetou, 73. Azevedo, 85. Klíma - 72. Kostka
Slovácko - Hradec Králové 1:0
Branky: 51. Mareček
Liberec - Plzeň 0:1
Branky: 52. Řezník

Reklama

Související témata: