Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Sparta 1:1Klokani jako první obrali lídra, na výhru však dál čekají. Derby mělo říz

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Dostál 1 : 0
55. Pavelka 1 : 1
Záznam online reportáže

První pražské derby v sezoně nezklamalo. Fotbalisté Bohemians 1905 v utkání 4. kola Fortuna ligy remizovali se Spartou 1:1 a připravili lídrovi nepříjemnou ztrátu. Letenští poprvé ztratili body, ale neúplnou tabulku dál vedou. Klokani získali teprve třetí bod. Sparta prohrála jediný z posledních 28 vzájemných ligových duelů a od listopadu 2001 nepohrála na půdě Bohemians 14x po sobě. Klokani posledních 7 kol nevyhráli.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty Praha a Jan Vondra z Bohemians

Článek

Dvě změny v základní sestavě proti pohárové odvetě v Monaku udělal trenér Vrba. Štetina a Karlsson nahradili Panáka se Součkem. Aspoň na lavičku si poprvé v sezoně sedl Čelůstka, na letenské marodce zůstalo šest hráčů. Kapitán Dočkal má po zranění kolena klidový režim, absentovat by měl pět, šest týdnů. K dispozici by tak mohl být na začátku skupiny Evropské ligy.

Začátek derby byl působivý, žádné čekání a oťukávání. Povel dal ostrou ránou sparťan Sáček. Klokani kontrovali Dostálovou bombou a Květovu tutovku zastavil až na brankové čáře obránce Wiesner.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians oslavují gól na 1:0 během utkání 4. kola Fortuna ligy se Spartou

V podobném duchu se pokračovalo i dále, zakončení bylo k vidění na obou stranách. Úvodní poločas vygradoval v závěru, v němž úřadoval Le Giang. Domácí brankář dvakrát pokazil radost Peškovi, poradil si také s Wisnerovou velkou šancí. Klokani tak dostali šanci otevřít skóre a v nastavení úvodního dějství předvedli parádní akci až do kuchyně. Po Puškáčově finální přihrávce kapitán Dostál hravě poslal míč do prázdné branky.

Gólman trápil favorita také po přestávce, v 55. minutě však také on kapituloval. Karlssonův rohový kop si našel Pavelka a z krkolomné pozice vyrovnal. O chvíli později pak Hložek zatřásl břevnem domácí svatyně.

Sparta byla v závěru aktivnější, potřebovala vyhrát, ale vítězný gól nedala, takže poprvé v soutěži ztratila body.

Fotbalová liga - 4. kolo:
Bohemians Praha 1905 - Sparta Praha 1:1 (1:0)
Branky: 45.+2 Dostál - 55. Pavelka. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Horák - Adam (video). ŽK: Necid (Boh.). Diváci: 3905.
Bohemians: Le Giang - Köstl, Bederka, Vondra - Dostál, Květ (59. Vacek), Ljovin (84. Krch), Hronek (84. Hronek), Kovařík - Keita (59. Chramosta), Puškáč (68. Necid). Trenér: Klusáček.
Sparta: Nita - Wiesner, Štetina, Hancko, Polidar - Karlsson (76. Minčev), Pavelka (76. Souček), Sáček, Karabec (66. Pulkrab), Pešek - Hložek. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: