Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Slavia 0:2Mladou Boleslav popravila šílená minela gólmana Šedy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kuchta 0 : 1
83. Schranz 0 : 2
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Minela z kategorie šílených připravila Mladou Boleslav v utkání 4. ligového kola o možnost obrat Slavii o body. Domácí gólman Šeda si totiž devět minut před přestávkou pohrával s míčem tak dlouho, až ho o něj Kuchta obral a pohodlně skóroval. V nastaveném čase první půle byl navíc po zásahu VAR vyloučen mladoboleslavský Smrž, proto hrál obhájce titulu celou druhou půli přesilovku. Střídající Schranz ji zúročil v druhý gól, takže Slavia už v lize neprohrála 49. zápas v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Jan Šeda z Boleslavi.

Článek

Po deseti minutách si neměli co vyčítat, po dvaceti Slavia dokonce Jarolímův tým trumfovala, po první půli měla ovšem navrch Mladá Boleslav.

V chybách samozřejmě.

Té vůbec první se dopustil domácí Preisler, který se nechal po dlouhém odkopu Pražanů až příliš snadno obehrát Masopustem, jenže Kuchta výzvou ke skórování pohrdl a bránu vysoko přestřelil.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jiří Skalák z Boleslavi a Ibrahim Traoré ze Slavie.

Po deseti minutách vyrobil Kúdela minulu ještě větší, ale vybíhající Kolář ji stačil sice se štěstím, ale přece jen napravit. Balon z kopačky Skaláka přeskočil totiž nejen jeho, ale i břevno.

A když třetí zrozenou chybu Skalák přece jen využil a slávistického brankáře mazácky přeloboval, gól neplatil. Laxně bránící Oscar byl sice situací předcházející vedoucí brance domácích evidentně zaskočený, nicméně sudí Zelinka po zhlédnutí videozáznamu usoudil, že Skalák Oscara fauloval, takže branku neuznal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Ondřej Kolář ze Slavie a Jiří Skalák z Boleslavi.

Osm minut před přestávkou se už rozhodčí k monitoru vydávat nemusel a mohl rovnou ukázat ke středovému kruhu.

Mladoboleslavský gólman Šeda totiž poměr hrubých chyb vyrobených za poločas srovnal. Chtěl si zahrát na špílmachra a dopadl podobně, jako jeho slávistický protějšek Kolář v druhém ligovém kole v Teplicích. Kuchta mu míč sebral, Šeda už se nezmohl ani na to, aby ho fauloval, takže nejlepší ligový střelec uplynulé sezony pohodlně skóroval do opuštěné brány.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Pro Vojtěcha Smrže skončila premiéra v dresu Mladé Boleslavi předčasně. Anni gesto kapitána Marka Suchého (druhý zprava) mu u sudího Zelinky k milosti nepomohlo.

A aby snad úletů nebylo málo, v nastaveném čase první půle přivodil Smrž Středočechům malér ještě větší. Po odehraní míče fauloval loktem Lingra a Zelinka po konzultaci s videosudím zaměnil původní žlutou kartu za červenou. Debutant v domácím dresu tak odkráčel ze hřiště a jeho týmu nezbylo než se po změně stran pokoušet o vyrovnání jen v deseti.

Jenže proti Slavii, v jejíž základní sestavě udělal trenér Trpišovský ve srovnání s úterním pohárovým střetnutím proti Ferencvárosi hned osm změn, se o to Středočeši jen pokoušeli. Za celý poločas si žádnou šanci nepřipravili, natož aby Koláře vážněji ohrozili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Slavie Jan Kuchta.

Pražané měli ke gólu mnohem blíž. Ránu Ekpaie však lapil Šeda, Tecl ve dvou velkých příležitostech neuspěl, takže výhru definitivně jistil až další z náhradníků Schranz. Stanciu ho perfektním pasem vyzval k sólu, které slovenský legionář s přehledem proměnil.

Slavia tak i po výkonu, jímž nijak neoslnila, získala s přehledem a zaslouženě tři body, navíc se přiblížila na dohled 50. ligovému utkání bez prohry. Po vítězství v Mladé Boleslavi jich má na kontě devětačtyřicet.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky: 36. Kuchta, 83. Schranz. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Hrabovský - Franěk (video). ČK: 45.+1 Smrž (Ml. Boleslav). ŽK: Plechatý -  Kúdela, Hromada..
Mladá Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý, Karafiát, Preisler (61. Plechatý) - Dancák, Smrž - Skalák (71. Stránský), L. Mašek (71. Matějovský), Ewerton (61. Ladra) - Škoda (60. Fila). Trenér: Jarolím.
Slavia: Kolář - Masopust (77. Holeš), Kúdela, Zima, Oscar - Traoré (84. Hromada), Stanciu - Ekpai, Lingr (58. Schranz), Sima (79. Madsen) - Kuchta (58. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články