Hlavní obsah

Dal vedoucí gól, pak v kabině trnul. Po zápase si však vyloučený hříšník Slovácka oddechnul

Nejprve vstřelil krátce po pauze vedoucí gól, ale pak byl za faul zezadu na Krále vyloučen a v šatně trnul, zda jeho premiérová ligová trefa bude fotbalistům Slovácka na vítězství nad Hradcem Králové stačit. Hradišťský záložník Daniel Mareček si nakonec mohl oddechnout, jeho tým bral za výhru 1:0 tři body. Dramatický závěr zápasu byl poznamenaný řadou strkanic. Čtvrt hodiny před koncem poslal debutující sudí Batík do kabiny i protestujícího kouče Moravanů Svědíka.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Daniel Mareček ze Slovácka a Jan Matoušek z Liberce. Ilustrační foto.

Článek

„Byli jsme mnohem aktivnější, avšak v koncovce se nám dlouho nevedlo. Ve druhé půli jsme na hosty vletěli. Jsem strašně rád, že se mi povedlo vstřelit šťastný gól, který byl nakonec rozhodující," líčí Mareček, který se netají poněkud smíšenými pocity. Půl hodiny před koncem totiž zbytečným nedovoleným zákrokem svoje mužstvo oslabil. „Byla to ode mě klukovina. Byl jsem přemotivovaný. Vyloučení bylo zasloužené. Šel jsem do Krále až příliš ostře. Naštěstí mi po utkání potvrdil, že je zdravotně v pořádku," kvituje s povděkem.

Závěr střetnutí sledoval Mareček společně s trenérem Svědíkem v kabině na mobilu. „Dal jsem ho nahlas, takže reakce z hlediště nebyly ani moc slyšet. Držel jsem klukům hrozně palce. Naštěstí Hradci vyrovnat nedovolili, což je strašně dobře. Už třetí ze čtyř zápasů v nové sezoně jsme ovšem dohrávali v deseti. Z toho se musíme poučit," plánuje.

Nakonec tudíž zřejmě dojde i na nějakou malou oslavu. „Uvidíme, co se spoluhráči v kabině vymyslíme. Na první ligový gól jsem čekal hodně dlouho. Navíc nám přinesl výhru," libuje si spokojený Mareček.

Hradišťští mají po čtyřech kolech nejvyšší soutěže devět bodů. „Vstup do sezony nám vyšel. Nepovedlo se nám před týdnem jen utkání v Plzni. Jsme moc rádi, že jsme špatný výkon a porážku s Viktorií před našimi fandy napravili a vrátili se na vítěznou vlnu. Budeme se na ní chtít udržet i příští víkend v Jablonci," předsevzal si.

Reklama