Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 0:1Západočeši zůstali stoprocentní a vedou ligu!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Řezník 0 : 1
Záznam online reportáže

Hynek PreislerSport.czPrávo

Liberec setrval přikován na dně ligové tabulky, naopak Plzeň se po triumfu 1:0 na severu Čech vyšvihla na první místo. Bílkův tým je v lize dál stoprocentní. O výhře Západočechů na stadionu U Nisy rozhodl krátce po pauze Řezník.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Plzně Radim Řezník

Článek
Fotogalerie

Ve čtvrtek Viktoriáni zvládli náročný obrat v Konferenční lize s velšským The New Saints a po prodloužení a penaltách vydřeli play off, únavu však překonali a nyní zapisují další plusové body. S Libercem sice sehráli vyrovnanou partii, přesto na jeho hřišti vyválčili důležité tři body. A jsou první. Tenhle pocit už dlouho nezažili. Naposledy v nejvyšší soutěži měla Plzeň všechny týmy za sebou před více než dvěma lety, a to hned po prvním kole.

Ze standardních situací hrozili hlavně modrobílí, jenže byli to hosté, kdo alespoň jednu proměnili. Pět minut po přestávce fauloval na levé straně Koscelník ex-libereckého Mosqueru. Janošek z přímého kopu našel ve vápně právě kolumbijského hráče. Jeho hlavičku sice Knobloch ještě vyrazil, ale k dorážce se dostal volný Řezník a poslal Plzeň do vedení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Kapitán Plzně Luděk Pernica

Sice se spolu na závěr čtvrtého kola utkala dvě mužstva z opačných pólů tabulky, na hřišti však zcela rozdílné rozpoložení obou týmů patrné nebylo. V prvním poločase si oba vypracovali po jedné velké šanci. Ve 25. minutě po přímém volném kopu domácích Kaša nešikovně přiblížil míč hlavou k malému vápnu, kde se ocitl kapitán Slovanu Mikula, zblízka však ve stoprocentní šanci trefil tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Milan Knobloch z Liberce.

Jednu tutovku měla i Plzeň krátce před pauzou. Šulc vysunul ex-libereckého Hybše, ten však sám před gólmanem trefil pouze Knoblocha. Míč do sítě nedorazil díky zákroku Fukaly a Knoblocha ani důrazný Chorý, jen šlápl na gólmana. Ve druhé půli se modrobílí snažili odvrátit třetí prohru v sezoně, jenže ani jednu z možností nevyužili. Západočeši se tlaku domácích ubránili a slaví čtvrtou výhru o gól, když ani jeden z brejků k další trefě nedotáhli.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 51. Řezník. Rozhodčí: Hrubeš - Antoníček, Hurych - Adam (video). ŽK: Koscelník - Pernica, Chorý, Hruška, Janošek, Brabec, Hybš, Káčer. Diváci: 3890.
Liberec: Knobloch - Koscelník, Chaluš, Mikula, Fukala - Gebre Selassie, Faško (76. Purzitidis) - Nečas (77. Frýdek), Matoušek (56. Rabušic), Gembický (56. Mészáros) - Rondič. Trenér: Hoftych.
Plzeň: Hruška - Řezník, Kaša, Pernica, Hybš - Janošek - Kayamba (63. Ba Loua), P. Šulc (89. Brabec), Bucha (46. Káčer), Mosquera (69. Falta) - Chorý (69. Beauguel). Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: