Hlavní obsah

Mazuch nestihl začátek druhé půle! Chyběl nám šest minut a Škoda nedostal ani žlutou, soptil kouč Teplic

Tohle česká liga dlouho neviděla. Druhý poločas sobotního duelu 5. kola fotbalové ligy měl bláznivý úvod. Proti Mladé Boleslavi stálo jen deset hráčů Teplic, přestože sudí Klíma v první půli nikoho z hostů nevyloučil. Na trávníku chyběl zkušený stoper Mazuch. Z útrob stadionu se vynořil až v 47. minutě...

Foto: FK Teplice

Ondřej Mazuch v dresu Teplic. Ilustrační foto

Článek

Teplický trenér Radim Kučera se chytal za hlavu, divoce gestikuloval směrem k maséru Poustkovi. Jeho výraz jasně naznačoval: Sakra, kde je Mazuch? Ten se nakonec do zápasu zapojil ve chvíli, kdy ze druhého poločasu uběhly dvě minuty. Důvod?

„Ondra Mazuch podstoupil v kabině o přestávce menší chirurgický zákrok. Lékař mu musel zašít tržnou ránu na rtu po úderu loktem domácího Škody," řekl Sport.cz mluvčí Teplic Martin Kovařík.

Mazuch přišel k úhoně na začátku deváté minuty, kdy ho ve vzdušném souboji trefil nešetrně loktem domácí kanonýr Škoda. Stoper se sesunul k zemi, z tváře mu tekla krev. Škoda se mu okamžitě omlouval, Mazuch však musel být nakonec ošetřen za postranní čárou. Několik minut hráli hosté v deseti. Šlo však pouze o provizorní řešení, klubový lékař o přestávce vytáhnul šití a ránu zacelil. Mazuch pak se zpožděním naskočil do utkání, které skončilo vítězstvím Mladé Boleslavi 3:1. V jeho závěru byl navíc po druhé žluté kartě vyloučený hostující Chlumecký.

„Mazuch odehrává míč, Škoda do něj vletí. Náš hráč má roztrženou pusu, lékař mu to musí zašít čtyřmi stehy.  Vypadl nám na čtyři minuty v prvním poločase, pak dvě minuty chyběl na začátku druhé půle, kdy se rána ještě šila. Takže dohromady šest minut. A Škoda nedostane ani žlutou kartu, Mazuch si zranění stěží udělal sám. Kdyby dostal Škoda žlutou, ve druhé půli by byl vyloučený, protože za faul při našem brejku byl napomínaný," zlobil se trenér Kučera.

„Nikdy jsem ještě nezažil, aby se začalo hrát v desíti hráčích. Neúčast Ondry Mazucha pro nás byla komplikací. Prohrávali jsme, chtěli jsme na Bolku hned po přestávce vletět, ale v deseti jsme byli limitovaní. Ale zápas jsme si prohráli něčím jiným," dodal záložník David Černý.

Reklama