Hlavní obsah

Sigma vylepšila defenzívu. A vpředu jsme byli i ve Zlíně produktivní, těší kouče Hanáků Jílka

Po vydřené domácí plichtě s Českými Budějovicemi si spravili náladu vysokým vítězstvím v utkání blízkých soupeřů ve Zlíně. Fotbalisté Olomouce si za výhru 4:1 odvezli všechny tři ligové body a trenéra Sigmy Václava Jílka potěšila zejména notně vylepšená defenzíva.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Trenér Olomouce Václav Jílek koučuje mužsto během utkání ve Zlíně.

Článek

Jak se vám zamlouval výkon vašeho mužstva?

S výsledkem i naší hrou jsem pochopitelně spokojený. Mám radost, že jsme se zlepšili v obraně, na níž jsme v týdnu hodně zapracovali. Zároveň jsme si uchovali vysokou produktivitu. Rozhodně ale nesmíme propadat euforii. Máme ještě rezervy.

Souhlasíte, že klíčovým momentem zápasu byla zahozená Poznarova tutovka krátce poté, co domácí snížili na 1:2?

Zcela jednoznačně. Nezvládli jsme jednoduchý balon a Poznar postupoval sám na našeho gólmana. Naštěstí nedal. V opačném případě by se utkání asi vyvíjelo jinak. Inkasovaný gól chvíli předtím mě mrzí. Byl hodně laciný. Ztratili jsme zbytečně míč a Hrubého střela byla navíc podle mého názoru chytatelná. Naštěstí ale všechno pro nás nakonec dobře dopadlo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

Co říkáte na výkon Zifčáka, který otevřel skóre? V nové sezoně mu to z křídelní pozice pálí...

Pavel teď pracuje skvěle. Podává kvalitní výkony. A jestli by neměl raději nastupovat na hrotu? I to je varianta. Sestavu skládáme vždycky podle stylu hry soupeře.

Trefil se také střídající útočník Vaněček. Jen letní posila Růsek, jemuž dáváte na hrotu hodně prostoru, se zatím do šancí příliš nedostává...

Tonda Růsek splnil ve Zlíně úkol v tom smyslu, že vytahoval stopery Fastavu, čímž se otvíral prostor pro naše křídla. Podržel taky vpředu dost balonů. Je ale pravda, že od něj jako od útočníka čekáme, že se bude dostávat i do koncovky. Je to o práci jeho i celého týmu. Věříme, že je na dobré cestě. Snad brzy začne střílet góly.

Zdá se, že se vám ve Zlíně povedla střídání...

Ano. Hála a Vaněček zvýraznili naše vítězství, a i ostatní hráči z lavičky přispěli k tomu, že jsme vedení v závěru udrželi. Já vždycky tvrdím, že to není o šťastné ruce trenéra, ale o kvalitě fotbalistů, kteří se nevejdou do základní sestavy. To se potvrdilo.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pavel Zifčák z Olomouce se raduje z gólu.

Kdy budou fit marodící stopeři Hubník s Benešem?

Doufám, že se vrátí nejpozději po reprezentační pauze, která nás čeká po příštím ligovém kole.

Reklama

Související témata: