Hlavní obsah

Plzeň přijde o další hvězdu! V cizině už chystají smlouvu na tři roky, co na to říká kouč?

Jedna rána za druhou se valí na fotbalovou Viktorii Plzeň. Po trpkém a nečekaném konci v pohárové Evropě a selhání v české nejvyšší soutěži v souboji s Hradcem Králové (0:1), nejspíš brzy západočeský klub opustí velká opora defenzivních řad - stoper Jakub Brabec. Ten by měl podle řeckých médií zamířit do Arisu Soluň. Odlet hráče do Řecka potvrdil Sport.cz i zdroj blízký vedení plzeňského klubu. Podepsáno nic není, nicméně k dohodě obou stran již mělo dojít a během pondělí by mělo být vše dotaženo. Pro hráče v Řecku chystají smlouvu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek se bude muset vypořádat s odchodem další opory.

Článek

Plzeň počítala v rozpočtu s 75 miliony korun za účast ve skupinové fázi evropských pohárů. Jenže po krachu v Sofii jsou miliony v tahu a klub hledá cesty, jak díru v rozpočtu zalepit. Už dříve bylo známo, že klub za sumu okolo třiceti milionů korun pouští do Polska Ba Louu, teď se nejspíš vydá na cesty reprezentační stoper Brabec. Plzni by se jistě hodila i úspora v podobě nákladů na plat hráče. Podle iSport.cz má brát v klubu půl milionu korun měsíčně, což jej na výplatní listině řadí na pozici jedničky. Nikdo v kádru nebere víc peněz.

„Aris se rozhodl získat posilu do středu obrany. Žlutočerní si vybrali devětadvacetiletého reprezentanta z Viktorie Plzeň Jakuba Brabce. Podle serveru in.gr se jedná o fotbalistu, který je dobrý na míči, umí rozehrát," zdůrazňuje řecký server sportsup.gr s tím, že by mohl Brabec pomoci tvořit hru Arisu.

Po utkání v Hradci Králové trenér Západočechů Michal Bílek připustil, že s vedením Viktorie řeší případné odchody z kádru. Konkrétní jména ale na tiskové konferenci nezazněla. „Přiznám, že se šéfem klubu o tom mluvíme, ale teď netuším, jaký bude závěr. Rozhodne se v nejbližších dnech," nechal se slyšet Bílek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Jakub Brabec je na odchodu z Viktorie Plzeň.

Zmíněný řecký server však bere příchod Brabce jako hotovou věc. „Očekává se, že fotbalista v pondělí odcestuje do Soluně, aby se podrobil lékařským prohlídkám, a poté podepíše s Arisem tříletou smlouvu," píše sportsup.gr.

Reklama

Související témata: