Hlavní obsah

Cesta, která funguje! Sparta bere dalšího slovenského reprezentanta z Itálie

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Sparta po vzoru Dávida Hancka získala dalšího slovenského reprezentanta z Itálie. Její novou posilou je obounohý křídelní hráč Lukáš Haraslín z klubu US Sassuolo. Pětadvacetiletý slovenský záložník na Letnou dorazil na hostování do konce sezony s následnou opcí. Klub jeho příchod potvrdil na svém webu.

Foto: sparta.cz

Z italského Sassuola přichází do Sparty obounohý křídelní hráč Lukáš Haraslín.

Článek

Letenská marodka se nevyprazdňuje, spíš naopak. Účastník Evropské ligy musel reagovat. A zvolil znovu italskou cestu, která se v Hanckově případě osvědčila.

„Spartu jsem si vybral, protože o mě měli velký zájem, nějakou dobu už jsme spolu komunikovali. To rozhodlo, že jsem sem přišel. Chci týmu pomoct k naplnění nejvyšších cílů, k naplnění ambicí, které má. Udělám pro to maximum," hlásí Lukáš Haraslín po příchodu na Letnou.

„Lukáš je rychlý, technicky dobře vybavený záložník, je komfortní s hrou na obou stranách hřiště, což je pro nás podstatný atribut křídelního hráče. Typologicky přesně zapadá do našeho způsobu hry," představuje novou posilu sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Jedná se o slovenského reprezentanta, který má zkušenosti s mezinárodním fotbalem. Od chvíle, kdy se objevila příležitost ho získat, jsme jeho transfer velmi intenzivně řešili."

Foto: sassuolo.it

Lukáš Haraslín ze Sassuola, nová posila pro Spartu.

Rodák z Bratislavy na sebe upozornil v dresu Slovanu a v 17 letech se rozhodl pro italsku Parmu. V kategorii do devatenáct let tam zaznamenal v 31 duelech třináct gólů, přičemž zažil i debut v Serii A, kde si připsal dva starty.

Po dvou letech se stěhoval do Lechie Gdaňsk. Na severu Polska strávil čtyři a půl roku, během nichž sehrál 121 utkání ve všech soutěžích se statistikami 16 branek a 22 asistencí. Všimli si ho v italském Sasuolu, kam se přesunul na hostování v lednu 2020. V létě téhož roku tam zůstal na přestup, v šestadvaceti zápasech měl bilanci 1+1, přičemž do utkání nastupoval většinou jako náhradník.

"Jsem ofenzivní hráč, křídelník. Mám rád akce jeden na jednoho, baví mě dávat góly. O to se vždycky snažím. Věřím, že to předvedu fanouškům Sparty," usmívá se.

Haraslín reprezentoval svou zemi pravidelně od kategorie U16. S výběrem do 17 let se zúčastnil mistrovství Evropy v roce 2013, kde jako kapitán dovedl Slováky až do semifinále. Umístění znamenalo kvalifikaci na mistrovství světa hráčů do 17 let, kde rodák z Bratislavy opět nechyběl. V roce 2017 se také zúčastnil mistrovství Evropy v kategorii do 21 let. V létě roku 2019 zaznamenal debut v seniorské reprezentaci, v níž si zatím připsal 18 startů, přičemž vstřelil jeden gól. Se Slovenskem se představil i na nedávném mistrovství Evropy.

V Itálii po šampionátu absolvoval celou přípravu. "Volno po EURO bylo kratší, a tak jsem byl celou dobu s týmem v přípravě. Jsem připravený hned zítra začít s tréninkem," těší se.

Reklama

Související témata: