Hlavní obsah

Smír mezi rivaly, hráčům za srpen vládne Schranz, trenérům Vrba

Praha
Aktualizováno

Premiérovými vítězi ankety Hráč a trenér měsíce v sezoně fotbalové Fortuna ligy se stali zástupci pražských „S“. Mezi hráči uspěl v hlasování za srpen útočník Slavie Ivan Schranz, na trenérské scéně zase triumfoval kouč Sparty Pavel Vrba. Velcí rivalové z metropole jako jediní v soutěži dosud neprohráli a nacházejí se mezi prvními třemi týmy tabulky. Letenští průběžné pořadí nejvyšší soutěže vedou. Sešívaní jsou třetí, mají však k dobru domácí zápas s Olomoucí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ivan Schranz ze Slavie Praha během utkání play off Evropské ligy s Legií Varšava.

Článek

Letní posila z Jablonce se Slavii vyplácí. Slovenský reprezentant Ivan Schranz nastřílel v dosavadních pěti zápasech červenobílých pět branek. Ve druhém kole se v Teplicích blýskl hattrickem, další trefy přidal proti Mladé Boleslavi a Karviné. Pokud by Schranz v pekelném gólovém tempu pokračoval, hravě by si mezi českou elitou stanovil osobní rekord. Jeho dosavadním maximem je třináct přesných zásahů z minulého ročníku, v jabloneckém dresu na ně potřeboval dvacet osm utkání.

Sparta pod taktovkou Pavla Vrby nasbírala v šesti duelech pět výher a jednu remízu. Její úspěšnost v úvodu soutěže se tak rovná osmdesáti třem procentům. A vzhledem k prohře Plzně v Hradci Králové a odložení zápasu Slavie s Olomoucí jí stačí na průběžnou první pozici.

V anketě LFA určují novináři svými hlasy trojici adeptů na hráče a trenéra měsíce, z níž pak fanoušci vyberou vítěze obou kategorií.

Reklama