Hlavní obsah

Liberec rozšiřuje kádr o sto šest. Tentokrát našel posilu v Opavě

Liberec

V pondělí dva noví hráči, v úterý další. Liberec na poslední chvíli obohacuje kádr. Nyní získal z Opavy na přestup defenzivního záložníka Christa Tiéhiho. Třiadvacetiletý rodák z Paříže s kořeny v Pobřeží slonoviny podepsal se Slovanem smlouvu na tři roky.

Foto: www.fcslovanliberec.cz

Záložník Christ Tiéhi přestoupil do Liberce z druholigové Opavy.

Článek

„O tohoto hráče jsme měli zájem už na jaře, ale tehdy z toho sešlo, protože měl nabídku i ze zahraničí. Teď jsme se k jednání vrátili a bylo to velmi rychlé. V neděli jsme poprvé telefonicky kontaktovali zástupce Slezského FC a v pondělí jsme pak vše dořešili na osobní schůzce v Opavě. Christ dnes v Liberci ještě absolvoval zdravotní prohlídku," uvedl sportovní ředitel Liberce Zdeněk Koukal.

Již v pondělí Severočeši dotáhli hostování útočníka Júsufa Hilála ze Slavie a stopera Dominika Plechatého ze Sparty. Poslední tým tabulky tak těsně před zítřejším uzavřením transferového okna rozšiřuje kádr, po kterém volal už minulý kouč Pavel Hoftych a po své inauguraci žádal doplnění každé řady o jednoho hráče i současný kouč Luboš Kozel. Podle informací Sport.cz ještě nemusí jít o poslední jméno.

„Chci hrát co nejlépe, abych Liberci co nejdříve pomohl posunout se v tabulce výš. Na poslední místo Slovan nepatří. Nejlépe se cítím na pozici defenzivního záložníka, ale můžu hrát i na osmičce. Cítím velkou motivaci," řekl.

Christ Tiéhi je synem Joëla Tiéhiho, bývalého reprezentanta Pobřeží slonoviny. Za „Slony" odehrál padesát zápasů a v roce 1992 s nimi vyhrál Africký pohár. V devadesátých letech hrál za Le Havre, Lens a Toulouse.

Christ ve Francii strávil většinu své mládežnické kariéry a prošel akademií Le Havre. Snažil se prosadit v nižších anglických soutěžích. Loni přestoupil do Opavy, za kterou odehrál v nejvyšší soutěži 19 zápasů.

Reklama

Související témata: