Hlavní obsah

Fotbalisté Sparty získali na hostování mladíka Večerku, začne v béčku

Praha

Fotbalisté Sparty získali defenzivního univerzála Dalibora Večerku. Osmnáctiletý mládežnický reprezentant zamířil na Letnou na hostování z druholigového Opavy, součástí transferu je i opce na přestup. Talentovaný mladík zatím bude nastupovat v druholigové rezervě Pražanů.

Foto: sparta.cz

Stoper Dalibor Večerka z Opavy posílil Spartu.

Článek

Večerka zažívá pořádně hektické období. Sotva se totiž vrátil z reprezentačního srazu české devatenáctky, která odehrála mládežnický turnaj v Portugalsku, už pospíchal podepsat smlouvu na Spartu. "Dalibor je mládežnický reprezentant už se zkušenostmi z nejvyšší soutěže. Vidíme v něm potenciál do budoucna. Má před sebou ještě spoustu práce, ale my věříme, že se v našem prostředí bude nadále rozvíjet a využije šanci, kterou dostává," uvedl pro sparťanský web sportovní ředitel Tomáš Rosický.

"Jsem nadšený, odmala jsem si přál jednou hrát za Spartu. Vesnice, odkud pocházím, je hodně sparťanská. Takže klub od dětství sleduju a jsem moc rád, že jsem teď jeho součástí," pochvaluje si Dalibor Večerka.

Talentovaný hráč v minulé sezoně posbíral první ligové zkušenosti, v dresu Opavy nastoupil do třiadvaceti zápasů v nejvyšší soutěži a v závěru ročníku nosil na ruce i kapitánskou pásku. „Pamatuju si zápas tady na Spartě, prohráli jsme 2:4, ale byl to pro mě ohromný zážitek. V osmnácti jsem byl na Spartě v základní sestavě, to bylo fakt něco..."

„Jsem levonohý stoper, občas můžu hrát i defenzivního záložníka. Rád tvořím hru, vezmu balon, rozehrávám. Věřím, že se ve Spartě budu dál zlepšovat. Teď budu v B-týmu, budu na sobě pracovat v rámci druhé ligy. A moc rád bych se vypracoval do pozice hráče, který bude později schopný pomoci i A-týmu," plánuje si.

Reklama

Související témata: