Hlavní obsah

Mohli jsme dát ještě víc gólů, usmívá se Klokan Hronek po výhře nad svým bývalým mužstvem

Zlín

Mezi zlínskými hráči má z doby někdejšího působení v Baťově městě spoustu kamarádů, ale na hřišti s nimi slitování neměl. Záložník fotbalistů Bohemians 1905 Petr Hronek přispěl v ligovém duelu v moravském městě velmi dobrým výkonem k hladkému vítězství svého týmu 3:1. Po vydařeném zápase hýřil osmadvacetiletý středopolař spokojenými úsměvy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Králik (vlevo) z Českých Budějovic a Petr Hronek z Bohemians.

Článek

Jak hodnotíte utkání?

Říkali jsme si, že na nás budou chtít Zlíňané vlítnout. Jenže to bylo jinak. Předběhli jsme je, vlítli jsme my na ně. Skoro celé utkání jsme byli až na miniaturní pasáže mnohem aktivnější. Byli jsme za to odměněni. Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Gólů jsme mohli dát ještě víc.

Vám se proti Zlínu daří, že?

Dá se to tak říct. Co jsem v Bohemce, tak jsme ještě se ševci neprohráli. Kromě jedné plichty v minulém ligovém ročníku jsme vždycky zvítězili.

Připravovali jste se v reprezentační pauze speciálně na duel se Zlínem?

Ne, pracovali jsme na spoustě věcí. Snažili jsme se vypilovat všechno, co se nám předtím moc nedařilo. Na trénincích se ale projevila pohoda po předchozí premiérové výhře v sezoně nad Teplicemi. Je skvělé, že jsme teď přidali druhou.

Jak se vám zamlouval výkon parťáka Ibrahima Keity, který jeden gól dal a na dalším se podílel?

Ibra má teď fazonu. Neskutečně mu to lepí. Dokáže udržet míč a velmi dobře si počíná v soubojích jeden na jednoho. Poslední zápasy se mu povedly. A je moc dobře, že i střelecky.

Neměl jste po snížení Zlíňanů na 1:2 ve druhé půli obavy, že byste nemuseli dotáhnout střetnutí do vítězného konce?

Takové myšlenky mi hlavou pochopitelně na okamžik probleskly. Ani to nebylo po naší chybě, šlo o smolně tečovanou střelu. Hráli jsme ale dobře, žádný zvrat jsme nepřipustili. Prokázali jsme velkou sílu. Nakonec jsme přidali ještě třetí pojišťovací branku.

Reklama

Související témata: