Hlavní obsah

Problematické spojení skončilo. Kamso Mara Liberci ze dna nepomůže

Hynek PreislerSport.czPrávo
Aktualizováno

Když kouč Luboš Kozel přebíral Liberec, plánoval dát vyřazenému defenzivnímu záložníkovi Kamso Marovi šanci na návrat do týmu. Jenže guinejský reprezentant přesto dál preferoval odchod z nejhoršího ligového týmu. Choulostivou situaci vyřešilo Marovo hostování v izraelském Beitaru Jeruzalém.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kamso Mara opouští Liberec

Článek

„Kamso Mara měl velkou snahu v letním přestupním termínu odejít. Otevřeně to klubu oznámil, že po třech letech potřebuje novou výzvu. Teď jsme se oficiálně dohodli s klubem Beitar Jeruzalém na ročním hostování s možností využití opce na trvalý přestup," vysvětlil sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Luboš Kozel se spolupráce s potížistou Marou nebránil. Ještě před svou oficiální inaugurací se s 26letým hráčem před jeho odletem za reprezentací setkal. „Byla by škoda nevyužít hráče, který už prokázal svou kvalitu. Záležet bude hodně na něm. Pokud budu vědět, že chce Liberci pomoci, určitě nebudu proti tomu," prohlásil tehdy Kozel.

Mara však už pod Ještědem pokračovat nechtěl. Navíc v reprezentační pauze Slovan získal na stejný post Christa Tiéhiho. Pro poslední tým mohl Mara také znamenat vítanou posilu „zadarmo" v těžké situaci, neboť Mara své kvality ukázal v minulém ročníku, kdy Liberci pomohl do základní skupiny Evropské ligy. A tam byl vidět.

Jenže velkým rizikem bylo, jak by potížistu přijala zpět kabina. Její vztahy s Afričanem nebyly rozhodně už delší dobu ideální...

„Osobně jsem s ním nikdy žádný konflikt neměl, ale největší problém vždy bylo sladit jeho návrat tak, aby ho unesl hlavně tým," vysvětloval po svém odvolání z pozice kouče Liberce Pavel Hoftych.

Napjaté poměry vyvrcholily v přípravě na aktuální sezonu, kdy si měl Mara v Rakousku „vjet do vlasů" s jedním ze svých spoluhráčů. „K těm událostem se vyjadřovat nechci. Každopádně Kamso je kvalitní fotbalista, ale po třech půlročních periodách nebylo možné neustále hledat kompromis a vracet ho do týmu. Teď už to není moje starost, ale pro mě je hlavně nepochopitelné, jak je možné, že si nové angažmá nenašel hráč, který tady odvedl kvalitní práci a byl v té chvíli na dosavadním vrcholu," řekl na začátku září pro Sport.cz Pavel Hoftych.

Nyní si už angažmá našel. Překvapivě v Beitaru Jeruzalém, který měl ještě nedávno pověst klubu, jehož fanoušci v týmu nechtějí muslimy, kterým Mara je. Za Beitar, jehož velkým fanouškem je bývalý izraelský premiér Benjamin Netanjahu, hráli v minulosti jen čtyři muslimové. Mara by měl být pátým.

Reklama

Související témata: