Hlavní obsah

Koupí Plzeň americký miliardář? Viktorii se rýsuje zajímavá možnost

Po krachu fotbalové Viktorie Plzeň v předkole Konferenční ligy se začalo nahlas mluvit o ekonomické pohromě pro klub. Následoval výprodej hráčů a ze zákulisí se začaly šířit obavy, že bez přílivu desítek milionů z UEFA nemusí být brzy ani na výplaty pro hráče, a proto měl klub začít hledat vhodného strategického partnera. Na tomto poli pro Viktorii nyní údajně figuruje zajímavé jméno.

Foto: Profimedia.cz

Americký miliardář Robert Platek má údajně zájem o koupi Viktorie Plzeň.

Článek

Podle deníku Sport se mezi zájemci o koupi aktuální lídra první ligy objevil i americký miliardář Robert Platek, jehož rodina už vlastní kluby v Itálii, Dánsku či Portugalsku.

Jmění 57letého newyorského magnáta známého z investiční společnosti MSD Capital je odhadováno na dvě miliardy dolarů, tedy zhruba 43 miliard korun.

„Jeho lidi už Plzeň navštívili a s panem Šádkem (současným majitelem klubu) jednali," cituje Sport svůj zdroj.

Platek už za poslední rok získal většinový podíl v italské Spezii, portugalském Casa Pia AC, či dánském Sönderjyske. Do posledního jmenovaného klubu kapitálově vstoupil loni v září před duelem třetího předkola Evropské ligy na hřišti Plzně, který tehdy Západočeši pod trenérem Adrianem Guľou vyhráli jasně 3:0.

Reklama

Související témata: