Hlavní obsah

Sparta znovu platí za své fanoušky, pokutu dostala také Plzeň

Praha
Aktualizováno

Disciplinární komise potrestala fotbalovou Spartu za nesportovní chování fanoušků v utkání 7. ligového kola v Plzni pokutou ve výši 75 tisíc korun. Ostře sledovaný šlágr byl bouřlivý, Viktoria za porušení povinností pořádajícího klubu zaplatí 30 tisíc korun.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Fanoušci Plzně během utkání se Spartou.

Článek

Letenští odjeli ze Štruncových sadů bez bodového zisku. Nepříjemnou tečkou je pro ně pokuta navrch. Zaplatí ji za poškození zařízení stadionu a nesportovní chování fanoušků spočívající v nevhodných a rasistických projevech vedoucí k pozdržení navázání hry.

Svůj díl dostala za pronesení a použití pyrotechniky a nevhodné pokřiky fanoušků také domácí Viktoria Plzeň.

Rozhodčí Ondřej Berka šlágr Plzně se Spartou (3:2) kvůli rasistickým pokřikům z kotle hostů na adresu kolumbijského záložníka tmavé pleti Jhona Mosquery v úvodu druhého poločasu na několik minut přerušil. Sudí komunikoval s pořadatelskou službou i lavičkou hostujícího týmu.

Sparta je v sezoně za rasismus trestána opakovaně. V úvodním ligovém kole příznivci na Letné uráželi olomouckého defenzivního univerzála Florenta Poulola a pražský klub od disciplinárky dostal pokutu 100 000 korun a má podmínečně uzavřenou část stadionu. Za týden pak odehraje úvodní domácí utkání skupiny Evropské ligy proti Glasgow Rangers bez diváků, protože pyká za rasistické projevy některých fanoušků v utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem vůči záložníkovi Aurélienu Tchouaménimu.

Disciplinárka rozdala také tři další pokuty. Pardubicím 20 tisíc za nesportovní chování fanoušků v utkání s Libercem, Olomouci a druholigovému Vyškovu po 10 tisících za porušení předpisů v souvislosti s covid-19.

Zlínský Václav Procházka dostal za vyloučení stop na 2 soutěžní utkání, jednou si nezahrají Filip Čihák (Pardubice) kvůli červené kartě a Petr Kodeš (Hradec Králové) za čtyři žluté karty.

Reklama

Související témata: