Hlavní obsah

Almási a Bílek premianty za září, Baníku se posila vyplácí

Praha
Aktualizováno

Zářijovými vítězi ankety Hráč a trenér měsíce ve fotbalové Fortuna lize se stali ostravský útočník Ladislav Almási a Michal Bílek, kouč Viktorie Plzeň. Viktoriáni se díky třem výhrám v řadě vyhoupli do čela tabulky. Těsně pod pomyslnými stupni vítězů pak operuje Baník. V září pro něj platilo: Almási se trefí - body jsou jisté.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Ladislav Almási z Baníku Ostrava slaví.

Článek

Zářijovými vítězi ankety se stali představitelé dvou klubů z opačných stran republiky. V Ostravě se mohli spolehnout na gólové příspěvky urostlého forvarda Ladislava Almásiho. Plzeň zase ví, že pod ostříleným stratégem Michalem Bílkem vytěžila na přelomu léta a podzimu maximální možný počet bodů a nejlepší možné umístění.

Baník má po necelé třetině zápasů základní části F:L skvěle našlápnuto k útoku na pohárové příčky. Aktuálně je čtvrtý – se ztrátou pouhého bodu na třetí Spartu. Svěřenci trenéra Galáska šestkrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli. Na umístění v horních patrech tabulky má značný podíl i Ladislav Almási.

Pro Ostravany se ukazuje jako vhodně vybraná předsezonní posila. Ve všech třech zářijových duelech skóroval a pokaždé Baníku pomohl k bodovému zisku. V pořadí střelců nejvyšší soutěže v současnosti uzavírá první desítku, během devíti startů se trefil čtyřikrát.

Lídr soutěže sídlí po zářijových bitvách na západě Čech. Plzeň během devíti kol nasbírala dvacet čtyři bodů a první příčku drží o dva body před druhou Slavií. Pražané mají sice k dobru domácí zápas s Olomoucí, nic to ale nemění, že Viktoria pod kormidelníkem Michalem Bílkem momentálně pluje na vítězné vlně. Osm z devíti dosavadních duelů dovedla do úspěšného konce, pouze v závěru srpna prohrála na půdě nováčka z Hradce Králové.

Reklama